Дріжджові млинці на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Існує чимало рецептів млинців з різним складом інгредієнтів. Не секрет, що багато господинь вважають за краще пекти їх на кислому молоці з додаванням дріжджів, щоб млинці виходили мереживними.
Якщо у вас скисло свіже молоко, то не впадайте у відчай. З нього можна приготувати смачні млинці. Щоб вони були не тільки мереживними з красивими дірочками, але ще і пишними і апетитними, просто додайте до них трохи сухих дріжджів. Щоб дізнатися, як приготувати дріжджові млинці на кислому молоці, прочитайте цей рецепт.
- Борошно пшеничне - 300 грам (вищого сорту)
- Молоко кисле - 400 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Куряче яйце - 3 штуки
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Цукор - 60 грам
- Сіль - 5 грам

Візьміть чисту глибоку миску, вбийте в неї сирі курячі яйця. Збийте їх трошки віночком до появи невеликої піни.

До збитих яєць додайте рослинне масло. Воно обов'язково повинно бути рафінованим, щоб в млинцях не було сторонніх запахів. Використовуйте соняшникова, кукурудзяна або оливкова олія.

Всипте до яєць і рослинної олії сухі дріжджі. Якщо у вас не дуже багато часу, то використовуйте дріжджі моментальної дії. Тоді вам не доведеться чекати, поки тісто підійде.

Влийте в миску кисле молоко і воду. Ви можете використовувати кефір або ж звичайне молоко, яке ще не встигло прокиснути.

Кілька разів просійте в окрему миску борошно, з'єднайте її з сіллю і цукром. Потім додайте сухі інгредієнти до всіх інших в мисці. Ретельно все перемішайте.

Тісто, який мав би бути дуже густим, накрийте харчовою плівкою і залиште підходити в теплому місці на сорок хвилин.

Розжарити на плиті сковороду з антипригарним покриттям, змастіть її рослинним або вершковим маслом. Виливайте ополоником в неї тісто і випікайте млинці з обох сторін на середньому вогні по кілька хвилин. Подавайте до столу гарячими.