Млинці на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас скисло молоко - не впадайте у відчай і не викидайте його. Краще приготуйте млинці на кислому молоці, простий рецепт яких буде по плечу навіть початківцям кулінарам. Просто, швидко і смачно.
У нашій родині молоко чомусь скисає із завидною регулярністю. Втім, якщо ми виявляємо, що наше молоко в холодильнику скисло, ми не впадаємо у відчай. Скоріше навпаки - ми радіємо, оскільки знаємо, що сьогодні у нас на сніданок (втім, іноді і на обід або вечерю) будуть млинці на кислому молоці! Особисто мені млинці на кислому молоці чисто по смаку подобаються більше, ніж будь-які інші млинці, в них залишається приємний присмак кислинки. У такі млинці добре загортати начинку - як солодку, так і солону. Словом, млинці на кислому молоці - це просто чудовий спосіб використання зіпсованого молочка
- Кисле молоко - 1 літр
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 склянки (приблизно 400 грам)
Змішати яйця, цукор і сіль у великій мисці до розчинення цукру.
Додати одну чашку муки і соду. Перемішати.
Додати склянку молока і соняшникову олію, перемішати. Потім, продовжуючи перемішувати віночком або міксером, невеликими порціями вводимо в суміш борошно, що залишилося і молоко.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю масла. На розпечену сковороду виливаємо трохи тесту, рівномірно розподіляємо по всій сковороді.
Випікаємо млинець приблизно 1 хвилину з одного боку.
Перевертаємо.
Печемо ще приблизно 30 секунд з іншого боку, після чого готовий млинчик перекладаємо на тарілку. Повторюємо процедуру випікання млинців до тих пір, поки не скінчиться тісто.
Млинці на кислому молоці готові. Смачного!