Млинці на кислому молоці і кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати млинці на кислому молоці і кефірі, якщо ви виявили у холодильнику кисле молоко і залишки кефіру. Це бюджетне блюдо добре поєднується з будь-якими начинками.
На цей раз я готувала млинці на кислому молоці і кефірі. Звичайно, можна брати тільки кисле молоко або тільки кефір. Але я переконалася, що змішання цих продуктів в тесті дає відмінний результат. І це дуже зручно, коли в холодильнику скисло молоко і залишилося трохи кефіру, вам не доведеться викидати продукти.
- Кисле молоко - 0, 5 L (при відсутності кефіру можна взяти літр кислого молока)
- Кефір - 0, 5 L
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
![млинці на кислому молоці і кефірі - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/blini_na_kislom_moloke_i_kefire-283797.webp)
Міксером збиваємо яйця, цукор і сіль у великій мисці. Туди ж поступово виливаємо кисле молоко і кефір. Перш ніж продовжувати додавати в тісто інгредієнти, дочекайтеся, поки зійде піна від збивання.
![млинці на кислому молоці і кефірі - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/blini_na_kislom_moloke_i_kefire-283798.webp)
Борошно для млинців краще просіяти, потім поступово вводимо її в тісто, перемішуючи все ложкою або віночком. Для пухких млинчиків можна зробити тісто густіше, додавши трохи борошна. Вимішуйте тісто, щоб не залишилося грудочок. Потім додайте соду, перемішайте і влийте рослинне масло.
![млинці на кислому молоці і кефірі - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/blini_na_kislom_moloke_i_kefire-283799.webp)
Для випічки млинців сковороду потрібно добре розжарити і змастити. Для таких млинців сковороду можна змастити жиром або рослинним маслом. Налийте тісто на сковороду черпаком. Чим більше шар тіста, тим пишніше і ніздрюватого будуть готові млинці.
![млинці на кислому молоці і кефірі - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/blini_na_kislom_moloke_i_kefire-283801.webp)
На кожній стороні млинці печуться близько хвилини. Не треба їх пересушувати на сковороді, вони повинні бути м'якими, без сухих країв. Укладаючи готові млинці на блюдо гіркою, можна змащувати їх вершковим маслом.
![млинці на кислому молоці і кефірі - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/blini_na_kislom_moloke_i_kefire-283811.webp)
На цей раз я змастила млинці згущеним молоком і загорнула їх у трубочки. Звичайно, їх можна начиняти всілякими м'ясними, овочевими та фруктовими наповнювачами, подавати з соусами і підливками.