Млинці на кислому молоці і кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати млинці на кислому молоці і кефірі, якщо ви виявили у холодильнику кисле молоко і залишки кефіру. Це бюджетне блюдо добре поєднується з будь-якими начинками.
На цей раз я готувала млинці на кислому молоці і кефірі. Звичайно, можна брати тільки кисле молоко або тільки кефір. Але я переконалася, що змішання цих продуктів в тесті дає відмінний результат. І це дуже зручно, коли в холодильнику скисло молоко і залишилося трохи кефіру, вам не доведеться викидати продукти.
- Кисле молоко - 0, 5 L (при відсутності кефіру можна взяти літр кислого молока)
- Кефір - 0, 5 L
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
Міксером збиваємо яйця, цукор і сіль у великій мисці. Туди ж поступово виливаємо кисле молоко і кефір. Перш ніж продовжувати додавати в тісто інгредієнти, дочекайтеся, поки зійде піна від збивання.
Борошно для млинців краще просіяти, потім поступово вводимо її в тісто, перемішуючи все ложкою або віночком. Для пухких млинчиків можна зробити тісто густіше, додавши трохи борошна. Вимішуйте тісто, щоб не залишилося грудочок. Потім додайте соду, перемішайте і влийте рослинне масло.
Для випічки млинців сковороду потрібно добре розжарити і змастити. Для таких млинців сковороду можна змастити жиром або рослинним маслом. Налийте тісто на сковороду черпаком. Чим більше шар тіста, тим пишніше і ніздрюватого будуть готові млинці.
На кожній стороні млинці печуться близько хвилини. Не треба їх пересушувати на сковороді, вони повинні бути м'якими, без сухих країв. Укладаючи готові млинці на блюдо гіркою, можна змащувати їх вершковим маслом.
На цей раз я змастила млинці згущеним молоком і загорнула їх у трубочки. Звичайно, їх можна начиняти всілякими м'ясними, овочевими та фруктовими наповнювачами, подавати з соусами і підливками.