Пиріг на кефірі (або кислому молоці) з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Раджу кожному дізнатися, як приготувати пиріг на кефірі (або кислому молоці) з ягодами - один з простих у приготуванні, але смачних пирогів. Штрейзель, пісочне тісто і ягоди ... Що може бути краще?
Кефір в даному рецепті можна замінити кислим молоком або кислої сметаною. Головне, щоб молочний продукт був скислим. Обов'язково чергуйте додавання борошна і кефіру під час замісу тіста, таким чином у вас вийде злегка грудкувате, ідеальне для даного пирога тісто. Раджу вам брати соковиті сезонні ягоди або фрукти: малину, полуницю, смородину, абрикоси або сливу. Не забудьте підготувати штрейзель, він утворює на пирозі хрустку апетитну кірочку.
- Вершкове масло - 100 грам (або маргарину)
- Цукор - 130 грам(+ 3 ст. Ложки для крихти)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Борошно - 400 грам(320г в тісто, 80г для крихти)
- Вершкове масло - 60 грам (для крихти)
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Ягоди - 1 Склянка
1. Приготуйте крихту: борошно з цукром і холодним вершковим маслом перетріть до стану крихти. Поставте крихту в холодильник.
2. Цукор змішайте з ванільним цукром, м'яким вершковим маслом або маргарином і перетріть до однорідності віночком або вилкою. По одному додайте яйця, кожен раз добре перемішуючи масу віночком.
3. Додайте сіль. Кефір змішайте з содою. Чергуючи, додайте просіяне борошно з розпушувачем і кефір до тесту, кожен раз злегка розмішуючи тісто лопаткою.
4. Тісто має вийти грудкуватим і неоднорідним, так що не перемішуйте довго. В останню чергу додайте борошно і злегка перемішайте тісто. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і посипте манкою.
5. Вилийте у форму тісто, розрівняйте і зверху викладіть ягоди і фрукти. Посипте пиріг борошняної крихтою і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 1 час. Смачного!