Рецепт Пиріг на кефірі (або кислому молоці) з ягодами фото

Пиріг на кефірі (або кислому молоці) з ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Кефір
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Раджу кожному дізнатися, як приготувати пиріг на кефірі (або кислому молоці) з ягодами - один з простих у приготуванні, але смачних пирогів. Штрейзель, пісочне тісто і ягоди ... Що може бути краще?

Опис приготування:

Кефір в даному рецепті можна замінити кислим молоком або кислої сметаною. Головне, щоб молочний продукт був скислим. Обов'язково чергуйте додавання борошна і кефіру під час замісу тіста, таким чином у вас вийде злегка грудкувате, ідеальне для даного пирога тісто. Раджу вам брати соковиті сезонні ягоди або фрукти: малину, полуницю, смородину, абрикоси або сливу. Не забудьте підготувати штрейзель, він утворює на пирозі хрустку апетитну кірочку.

  • Вершкове масло - 100 грам (або маргарину)
  • Цукор - 130 грам(+ 3 ст. Ложки для крихти)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Борошно - 400 грам(320г в тісто, 80г для крихти)
  • Вершкове масло - 60 грам (для крихти)
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Сода - 1/3 чайних ложки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Ягоди - 1 Склянка
пиріг на кефірі (або кислому молоці) з ягодами - фото крок 1
1. Приготуйте крихту: борошно з цукром і холодним вершковим маслом перетріть до стану крихти. Поставте крихту в холодильник.
пиріг на кефірі (або кислому молоці) з ягодами - фото крок 2
2. Цукор змішайте з ванільним цукром, м'яким вершковим маслом або маргарином і перетріть до однорідності віночком або вилкою. По одному додайте яйця, кожен раз добре перемішуючи масу віночком.
пиріг на кефірі (або кислому молоці) з ягодами - фото крок 3
3. Додайте сіль. Кефір змішайте з содою. Чергуючи, додайте просіяне борошно з розпушувачем і кефір до тесту, кожен раз злегка розмішуючи тісто лопаткою.
пиріг на кефірі (або кислому молоці) з ягодами - фото крок 4
4. Тісто має вийти грудкуватим і неоднорідним, так що не перемішуйте довго. В останню чергу додайте борошно і злегка перемішайте тісто. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і посипте манкою.
пиріг на кефірі (або кислому молоці) з ягодами - фото крок 5
5. Вилийте у форму тісто, розрівняйте і зверху викладіть ягоди і фрукти. Посипте пиріг борошняної крихтою і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 1 час. Смачного!

Схожі рецепти