Оладки на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
А ми сподіваємося, що наш фото рецепт допоможе вам приготувати оладки на кислому молоці правильно, і ви ще не раз заглянете до нас за новим цікавим рецептом!
Купила в магазині молоко з нормальним терміном придатності, а відкривши пляшку зрозуміла, що молоко скисло і за фактом це не молоко, а майже кефір- кисле молоко. Воно встигло добре прокиснути. Повертатися в магазин не стала. Немає часу. Вирішила використовувати таке молоко для оладок.
- Молоко кисле - 200 мілілітрів
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Яйце - 1-2 штук
- Ваніль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
У миску влийте кисле молоко. Окремо його збивати не потрібно. Іноді молоко береться грудочка. Все легко стане однорідним при замішуванні тіста. Отже, в кислому молоко додаємо цукор і розпушувач ( або негашене соду 0, 5 немає. Ложки). Даємо постояти. Кисле молоко погасить соду і можна далі готувати. Час очікування близько 10 хвилин. Додайте в тісто сіль і 1-2 яйця.
Просійте борошно і замісіть тісто. Тісто вийде досить густим, але ближче до густої сметани.
У тісто додайте ваніль або іншу отдушку. Оладки можна зробити з родзинками або з сушеної вишні, додавши їх в сире тісто. Тепер з отриманої маси будемо смажити оладки. У сковороду влийте рослинне масло. Розігрійте його. Викладайте тісто столовою ложкою. Переверніть кожен оладок на іншу сторону і підрум'яньте його. Слідкуйте за рівнем масла. Його має бути достатньо, щоб оладки були красивими.
Подайте оладки до столу зі сметаною, змішаної з цукром.