Рецепт Фокачча класична фото

Фокачча класична
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На природу , На сніданок
Випічка , Фокачча
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Неймовірно смачну, ароматну, повітряну, як хмаринка, італійську фокаччу можна подавати у вигляді окремого страви, а можна доповнити нею ваш ситний сніданок або обід. Найпростіший її рецепт перед вами!

Опис приготування:

Подивіться, як приготувати фокаччу класичну, візьміть її за основу і, доповнюючи новими начинками, кожен раз отримуйте нову фокаччу. В якості начинки в неї можна додавати помідори черрі і базилік, чебрець, часник і картопля, в'ялені томати, цибуля або навіть… виноград.

Ось такою різною буває фокаччею, але завжди незмінно повітряної, ароматної і смачної! Готуйте з задоволенням!

  • Борошно - 570 грам
  • Дріжджі пресовані - 10 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Масло оливкове - 30 грам(15 г - в тісто; 15 г - для начинки.)
  • Вода - 455 грам
  • Розмарин - 1-2 штук (гілочка)
фокачча класична - фото крок 1
Підготуйте основні інгредієнти.
фокачча класична - фото крок 2
Борошно просійте, додайте сіль.
фокачча класична - фото крок 3
Дріжджі розчиніть у воді кімнатної температури.
фокачча класична - фото крок 4
Додайте в борошно дріжджі і оливкове масло. Перемішайте ложкою.
фокачча класична - фото крок 5
Замішуйте м'яке тісто протягом 10 хвилин. Викладіть тісто в миску, змащену маслом, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 20 хвилин. Складіть / обомніте акуратно тісто конвертом. Зробіть ще раз таку обминання тіста через 20 хвилин і залиште тісто в теплому місці підходити на 40 хвилин.
фокачча класична - фото крок 6
Тісто підійшло.
фокачча класична - фото крок 7
Деко і руки змастіть маслом, викладіть тісто і розтягніть його руками по всьому листу, натискаючи зверху пальцями. Накрийте плівкою, змащеній маслом, і залиште на расстойку на 30 хвилин.
фокачча класична - фото крок 8
Оливкова олія розлийте по виноградному. Розмарин подрібніть і розкладіть по тесту, вдавлюючи в ямки. Додати сіль за смаком. Поставте в розігріту до 250 З духовку. Відразу знизьте температуру до 220С і запікайте корж протягом 25 хвилин.
фокачча класична - фото крок 9
Готову фокаччу вийміть з духовки, накрийте рушником, остудіть. За цей час тверда скоринка трохи розм'якшиться.
фокачча класична - фото крок 10
Наріжте фокаччу на довільні порційні шматки. Зручно нарізати кухонними ножицями. Смачного!
фокачча класична - фото крок 11
Ось така вона виходить: ароматна, з великими дірками, м'яка, і повітряна, як хмаринка!

Схожі рецепти