Рецепт Фокачча класична фото

Фокачча класична
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На природу, На сніданок
Випічка, Фокачча

Неймовірно смачну, ароматну, повітряну, як хмаринка, італійську фокаччу можна подавати у вигляді окремого страви, а можна доповнити нею ваш ситний сніданок або обід. Найпростіший її рецепт перед вами!

Подивіться, як приготувати фокаччу класичну, візьміть її за основу і, доповнюючи новими начинками, кожен раз отримуйте нову фокаччу. В якості начинки в неї можна додавати помідори черрі і базилік, чебрець, часник і картопля, в'ялені томати, цибуля або навіть… виноград.

Ось такою різною буває фокаччею, але завжди незмінно повітряної, ароматної і смачної! Готуйте з задоволенням!

  • Борошно - 570 грам
  • Дріжджі пресовані - 10 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Масло оливкове - 30 грам(15 г - в тісто; 15 г - для начинки.)
  • Вода - 455 грам
  • Розмарин - 1-2 штук (гілочка)
фокачча класична - фото крок 1
Підготуйте основні інгредієнти.
фокачча класична - фото крок 2
Борошно просійте, додайте сіль.
фокачча класична - фото крок 3
Дріжджі розчиніть у воді кімнатної температури.
фокачча класична - фото крок 4
Додайте в борошно дріжджі і оливкове масло. Перемішайте ложкою.
фокачча класична - фото крок 5
Замішуйте м'яке тісто протягом 10 хвилин. Викладіть тісто в миску, змащену маслом, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 20 хвилин. Складіть / обомніте акуратно тісто конвертом. Зробіть ще раз таку обминання тіста через 20 хвилин і залиште тісто в теплому місці підходити на 40 хвилин.
фокачча класична - фото крок 6
Тісто підійшло.
фокачча класична - фото крок 7
Деко і руки змастіть маслом, викладіть тісто і розтягніть його руками по всьому листу, натискаючи зверху пальцями. Накрийте плівкою, змащеній маслом, і залиште на расстойку на 30 хвилин.
фокачча класична - фото крок 8
Оливкова олія розлийте по виноградному. Розмарин подрібніть і розкладіть по тесту, вдавлюючи в ямки. Додати сіль за смаком. Поставте в розігріту до 250 З духовку. Відразу знизьте температуру до 220С і запікайте корж протягом 25 хвилин.
фокачча класична - фото крок 9
Готову фокаччу вийміть з духовки, накрийте рушником, остудіть. За цей час тверда скоринка трохи розм'якшиться.
фокачча класична - фото крок 10
Наріжте фокаччу на довільні порційні шматки. Зручно нарізати кухонними ножицями. Смачного!
фокачча класична - фото крок 11
Ось така вона виходить: ароматна, з великими дірками, м'яка, і повітряна, як хмаринка!

Схожі рецепти