Фокачча класична
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачну, ароматну, повітряну, як хмаринка, італійську фокаччу можна подавати у вигляді окремого страви, а можна доповнити нею ваш ситний сніданок або обід. Найпростіший її рецепт перед вами!
Подивіться, як приготувати фокаччу класичну, візьміть її за основу і, доповнюючи новими начинками, кожен раз отримуйте нову фокаччу. В якості начинки в неї можна додавати помідори черрі і базилік, чебрець, часник і картопля, в'ялені томати, цибуля або навіть… виноград.
Ось такою різною буває фокаччею, але завжди незмінно повітряної, ароматної і смачної! Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 570 грам
- Дріжджі пресовані - 10 грам
- Сіль - 10 грам
- Масло оливкове - 30 грам(15 г - в тісто; 15 г - для начинки.)
- Вода - 455 грам
- Розмарин - 1-2 штук (гілочка)
Підготуйте основні інгредієнти.
Борошно просійте, додайте сіль.
Дріжджі розчиніть у воді кімнатної температури.
Додайте в борошно дріжджі і оливкове масло. Перемішайте ложкою.
Замішуйте м'яке тісто протягом 10 хвилин. Викладіть тісто в миску, змащену маслом, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 20 хвилин. Складіть / обомніте акуратно тісто конвертом. Зробіть ще раз таку обминання тіста через 20 хвилин і залиште тісто в теплому місці підходити на 40 хвилин.
Тісто підійшло.
Деко і руки змастіть маслом, викладіть тісто і розтягніть його руками по всьому листу, натискаючи зверху пальцями. Накрийте плівкою, змащеній маслом, і залиште на расстойку на 30 хвилин.
Оливкова олія розлийте по виноградному. Розмарин подрібніть і розкладіть по тесту, вдавлюючи в ямки. Додати сіль за смаком. Поставте в розігріту до 250 З духовку. Відразу знизьте температуру до 220С і запікайте корж протягом 25 хвилин.
Готову фокаччу вийміть з духовки, накрийте рушником, остудіть. За цей час тверда скоринка трохи розм'якшиться.
Наріжте фокаччу на довільні порційні шматки. Зручно нарізати кухонними ножицями. Смачного!
Ось така вона виходить: ароматна, з великими дірками, м'яка, і повітряна, як хмаринка!