Італійська домашня салямі
(покроковий рецепт з фото)
Ковбаса вже давно увійшла в наше сімейне меню. Її любить і їдять майже в кожен прийом їжі. Звичайно, в цьому випадку я часто купую готове м'ясний виріб, але сьогодні вирішила приготувати його сама.
Причому вирішила зробити найулюбленіший варіант мого чоловіка. Обов'язково прочитайте, як приготувати італійську домашню салямі з білою цвіллю. Виходить справжній делікатес. Приголомшливе твір мистецтва! Приготуйтеся до того, що процес дозрівання буде довгим. Зате все просто пальчики обліжут від такого смачного ковбасного виробу.
- Декстроза - 1 грам
- Цукор - 2 грами
- Молочний цукор - 2 грами
- Нітритна сіль - 24 грам
- Чорний мелений перець - 3 грами
- Паприка солодка - 3 грами
- Гірчичні зерна - 2 грами
- Коріандр мелений - 1, 5 грами
- Часник гранульований - 1 грам
- Кмин - 1 грам
- Культури білої плісняви - 2 грами
- Свинина пісна - 750 грам
- Хребтовое сало - 250 грам
- Оболонка для ковбаси - 2-3 штук
- Вода - 0, 5 склянки
У воді розведіть культури білої плісняви. Залиште їх на годину дозрівати.
Змішайте всі спеції, цукор і декстрозу.
М'ясо і сало перемолу в м'ясорубці. Додайте до них суміш спецій. Заважайте фарш протягом 10 хвилин.
Оболонку для ковбаси пропарьте пару хвилин.
Щільно набийте фарш в оболонку. Закріпіть її. Можете перев'язати мотузкою.
Залиште майбутню ковбасу в розчині з культурами білої плісняви на 10 хвилин.
Залиште ковбасу на добу в підвішеному стані при кімнатній температурі.
На дно ємності налийте води. У неї покладіть сітку, а зверху покладіть салямі, щоб вона поринула в воду. Закрийте все кришкою. Залиште ковбасу в такому вигляді на 3 дня.
Знову дістаньте і повісьте ковбасу. Тепер на цілих 6 тижнів. Температура в приміщенні повинна бути близько 15 градусів, а вологість - 75%.