Булочки-кексики з салямі
(покроковий рецепт з фото)
Це виріб можна називати, як завгодно: хоч кексики, хоч булочки - гірше воно від цього не стане Вони дуже смачні і ідеально підходять для того, щоб приготувати їх для вечірки або для пікніка.
У вас на роботі влаштовують вечірки? І пригощали ви банальними бутербродами? А не хочете здивувати своїх рідних і товаришів по службі смачними булочками-кексиками з сюрпризом всередині? Я вас запевняю, це дуже смачно і незвично. Та й готуються вони дуже легко, ви навіть руки не забруднити. Розповідаю, як приготувати ці дивовижні булочки.
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 80 мілілітрів
- Яйця - 2 мілілітра
- Салямі - 80-100 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сир - 30 грам
1. Борошно змішати з розпушувачем, додаємо яйця і сіль.
2. Вливаємо олію і молоко.
3. І ложкою перемішуємо до однорідності.
4. Ковбасу нарізаємо тонкими кільцями. Діаметр кілець повинен бути менше, ніж діаметр формочок, це важливо!
5. Ділимо тісто навпіл, одну частину розкладаємо в 8-10 формочок. І викладаємо колечка салямі, злегка вдавлюючи їх в тісто. У мене в цей раз салямі якраз за розміром формочок, це не дуже добре.
6. І зверху розкладаємо решту тіста, притискаючи його до ковбаси. Тісто розкладається ложкою, так як воно дуже м'яке.
7. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Хвилин через 10-15, коли наші вироби піднімуться, можна посипати їх тертим сиром.
8. І запікаємо ще 25 хвилин. Відразу ж виймаємо з форми, тоді збережеться легка хрустка скоринка.
9. Ось такі класні виходять булочки-кексики. На фото можна побачити, що в деяких місцях тісто не скріпилося між собою і визирає краєчок салямі, саме тому розмір кружечки ковбаси і повинні бути поменше розміру форми хоча б на 1 см.