Класична французька меренга
(покроковий рецепт з фото)
Французька меренга - це найлегший в приготуванні десерт. Але не всі знають рецепт приготування класичної французької меренги. Для неї потрібно всього три інгредієнти.
Це не тільки популярне печиво безе, але і невід'ємна складова чудового торта Павлова. Тому рецепт, який перед вами, можна використовувати не тільки для печива. Це такий собі каркас для безлічі різноманітних десертів. Білки можна використовувати як охолоджені, так і кімнатної температури. В результаті збивання білкова маса може бути різного ступеня стійкості: м'які, середні і жорсткі піки. Як би там не було, готова французька меренга повинна вийти гладкою і глянсовою. Тому намагайтеся не перебити меренгу.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 200 грам
- Вода - 500 мілілітрів
1. Розігрійте духовку до 90 градусів.
В цей час відокремте білок від жовтка.
В цей час відокремте білок від жовтка.
2. Збийте білок до пишної піни.
3. Нагрійте воду і розчиніть цукор. Гарячий сироп додайте до білків, збивайте суміш на швидкій швидкості до стійких піків.
4. За допомогою кондитерського шприца видавіть на пергаментний папір середнього розміру кульки зі збитого білка.
5. Сушіть меренгу в духовці протягом 2-х годин.