Рецепт Класична французька меренга фото

Класична французька меренга
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця, Яєчний білок
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Десерти

Французька меренга - це найлегший в приготуванні десерт. Але не всі знають рецепт приготування класичної французької меренги. Для неї потрібно всього три інгредієнти.

Це не тільки популярне печиво безе, але і невід'ємна складова чудового торта Павлова. Тому рецепт, який перед вами, можна використовувати не тільки для печива. Це такий собі каркас для безлічі різноманітних десертів. Білки можна використовувати як охолоджені, так і кімнатної температури. В результаті збивання білкова маса може бути різного ступеня стійкості: м'які, середні і жорсткі піки. Як би там не було, готова французька меренга повинна вийти гладкою і глянсовою. Тому намагайтеся не перебити меренгу.

  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
класична французька меренга - фото крок 1
1. Розігрійте духовку до 90 градусів.
В цей час відокремте білок від жовтка.
класична французька меренга - фото крок 2
2. Збийте білок до пишної піни.
класична французька меренга - фото крок 3
3. Нагрійте воду і розчиніть цукор. Гарячий сироп додайте до білків, збивайте суміш на швидкій швидкості до стійких піків.
класична французька меренга - фото крок 4
4. За допомогою кондитерського шприца видавіть на пергаментний папір середнього розміру кульки зі збитого білка.
класична французька меренга - фото крок 5
5. Сушіть меренгу в духовці протягом 2-х годин.

Схожі рецепти