Французька булка
(покроковий рецепт з фото)
Я часто печу хліб удома, різний, і на дріжджах, і без них. Останнім часом мені сподобався французький хліб, він такий різноманітний і смачний. Хочу познайомити вас з одним з таких рецептів: французька булка і розповім, як приготувати цей смачний хлібець.
У цьому рецепті свіжі дріжджі можна замінити на сухі: для опари потрібно взяти 1 грам сухих дріжджів, а для тесту - 3 грами. Після вистоювання тісто двічі складається в 3 шару, а потім з короткого кінця закочується в валик, так м'якуш набуває шарувату структуру.
- Борошно пшеничне - 360 грам
- Вода тепла - 360 грам
- Дріжджі свіжі - 2 грами
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Дріжджі свіжі - 6 грам
- Мед - 1/2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
1
Спочатку приготуйте опару: змішайте перші 3 інгредієнта і залиште на 10 хвилин в теплому місці.
2
Ємність з опарою накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на 12 годин.
3
Тепер тісто: в чашу міксера покладіть всі інші інгредієнти, опару і замісити м'яке тісто.
4
Викладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником і залиште його підніматися протягом 1-го години.
5
Розкачайте тісто в пласт, ставити, як зазначено в описі, і залиште підніматися на 1 час.
6
Ще раз повторіть цю процедуру і залиште тісто підніматися на 20-30 хвилин.
7
Акуратно додайте французької булки бажану форму і покладіть на деко, покрите папером для випічки.
8
Накрийте деко злегка вологим кухонним рушником або харчовою плівкою і залиште підніматися на 1, 5 годину.
9
Випікайте булку 20 хвилин при температурі 220 градусів, потім - 15 хвилин при температурі 200 градусів.
10
Духовку вимкніть, відкрийте дверцята і залиште хліб в духовці ще на 10 хвилин.
11
Готову французьку булку викладіть на решітку на столі і залиште до повного охолодження.