Плетені булка
(покроковий рецепт з фото)
Здобні плетені булки завжди були і будуть відмінним доповненням до чаю, кава, молоку, kompotu. Тісто тут класичне здобне, дріжджове.
Смачна, ароматна, красива випічка завжди підійде до столу в свята і будні. Тим, хто вже має досвід в роботі з дріжджовим тестом, цей рецепт здасться простим. Новачкам можу сказати, що головне тут дріжджі хорошої якості. Якщо у вас вони сухі, то візьміть 5-6 грам, тобто приблизно в три рази менше свіжих.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Дріжджі - 15 грам (пресовані)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Куряче яйце - 1 штука
Підготуйте інгредієнти.
Викладіть дріжджі в миску.
Налийте тепле молоко.
Додайте сіль, цукор і розтоплене вершкове масло.
Просійте в миску борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте в тепле місце. Через годину-півтори тісто збільшиться в об'ємі.
Тісто розділяється на дві частини. Одну частину розділіть на чотири рівні частини.
Кожну частину тіста розкачати в джгут.
Сплетіть хрестоподібно джгути, як показано на фото.
Потім кожен крайній джгут повертаємо в одну сторону на 90 градусів і так 4 джгута.
Потім робимо те ж саме, але в іншому напрямку.
Решта зайві кінці джгутів ховаємо під нижню частину булочки.
Викладіть булку в форму для випічки, дайте постояти в теплі 35-40 хвилин. Потім змастіть яйцем.
Випікайте булку в духовці при температурі 175-180 градусів 30-35 хвилин.
Час, що залишився тісто розділіть на три джгута.
З'єднайте джгути.
Клубок волосся.
Точно також дайте кісці підійти в теплі, змастіть яйцем і печіть у духовці при температурі 175-180 градусів.
Плетені булка готова. Подавайте до столу.