Плетені піца з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Як вам ідея піци у вигляді плетінки? Зручний варіант перекусу в дорозі або на роботі, можна взяти з собою на пікнік… А вдома можна їсти цю піцу з різними соусами або кетчупом! дивіться!
Тісто для піци зробіть за улюбленим рецептом, у мене є універсальний рецепт, для будь-якої піци: 0, 5 склянки молока, 15 г свіжих дріжджів, цукру і солі по щіпці, 1, 5-2 склянки борошна. У рецепті я використовую один виду сиру, але це не обов'язково, можна всередину покласти терту моцарелу, а зверху присипати тертим пармезаном. З даної кількості продуктів можна зробити 2 великі плетінки. Давайте подивимося, як приготувати плетену піцу з начинкою!
- Тісто дріжджове - 300 грам (для піци)
- Тертий сир - 3 склянки
- Ковбаса копчена - 1 Склянка
- Рослинна олія - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
Отже, підготуйте продукти для піци: тісто, ковбасу і сир. Я заздалегідь приготувала масло з рубаним часником і зеленню, їм буду змащувати піци перед випічкою.
Натріть сир на крупній тертці, невелику частину натріть на дрібній тертці, це для посипання зверху. Копчену ковбасу поріжте дрібними кубиками. Змішайте сир і ковбасу.
Тісто (300г) розділи 6 частин, кожну розкачати в довгу тонку смужку. На кожну смужку покладіть начинку з сиру і ковбаси.
Акуратно защіпніте край. Переверніть смужки швом вниз.
З трьох смужок сплетіть кіску. З двох сторін добре защипніть краю.
Деко застеліть пергаментом або змастіть рослинною олією. Perenesite kosichki на протилежному, зверху добре змастіть маслом з часником і петрушкою, далі щедро посипте тертим сиром.
Запікайте піцу при 180 градусах хвилин 25-30, дивіться по своїй духовці.
Піцу подавайте гарячою до столу! Смачного!
Піцу подавайте гарячою до столу! Смачного!