Французька булка на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Випікати хліб на заквасці - особливе задоволення. Ніжний і повітряний м'якуш з хрусткою і рум'яною скоринкою. Це те, що так прекрасно підійде до ранкового чаю або кави. Дуже смачно!
Я взяла за правило пекти хліб власноруч. Моєму сімейства з усіх моїх експериментів припала до смаку французька булка на заквасці. Закваску я роблю заздалегідь і зберігаю в морозилці. Таким чином я щотижня балую своїх домочадців свіжими французькими булками. Запишіть собі, як приготувати французьку булку на заквасці.
- Борошно пшеничне - 700 грам
- Вода - 400 грам
- Цукор - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 12 грам
- Пшеничний стартер - 5-7 грам
У глибоку миску налийте 100 грам теплої води і розпустіть стартер, додайте 100 грам білого борошна. Перемішайте до однорідності і залиште на 10-12 годин при кімнатній температурі.
Потім з'єднайте опару з теплою водою, просіяного борошном, цукром і замісити однорідне тісто.
До тесту відправте розм'якшене вершкове масло, сіль і вимішайте до однорідного стану.
Тісто накрийте харчовою плівкою, поставте в тепле місце на 2, 5-3 годину.
Готове тісто розділити скребком на дві частини і округлятимете, дайте відпочити хвилин 10-15.
Сформуйте круглі або овальні заготовки, покладіть швом вгору на деко расстаіваться, посипавши борошном. На расстойку піде близько 2, 5 годин .
Випікайте при температурі 200 градусів 40 хвилин.