Хворост на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Хворост - проста, дуже смачна, Домашня випічка. Хрустка зовні і пишна, м'яка всередині. Його готують на кефірі, сметані, кисляку. Сьогодні я приготувала хмиз на кислому молоці.
Готується хмиз швидко, легко і з задоволенням. Пишний, хрусткий, смачний хмиз стане відмінним доповненням до молока, чаю, кава, kompotu.
- Кисле молоко - 150 мілілітрів
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Соняшникова олія - 150 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Цукрова пудра - 50 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування хмизу.
У миску розбийте яйце і додайте цукор, перемішайте.
Налийте в миску кисле молоко.
Всипте сіль і соду.
Додайте 2 столові ложки соняшникової олії.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке тісто, яке буде трохи липнути до рук і столу. Так і має бути. Дайте тесту відпочити 20 хвилин.
Потім відрізайте від тесту шматочки, посипайте трохи борошна і розгортайте в пласт товщиною 5-6 мм.
Наріжте тісто смужками шириною 3-4 сантиметра і довжиною 8-10 сантиметрів. У кожній смужці зробіть розріз, в який протягніть кінець смужки і виверніть назовні.
Ось такі виходять заготовки хмизу.
У каструлю з товстим дном налийте рослинне масло, розжарите його. Викладіть тісто і смажте з обох сторін до золотистої скоринки.
Готовий хворост викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
Хворост на кислому молоці готовий. При подачі посипте цукровою пудрою.