Рецепт Хворост на молоці фото

Хворост на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Молоко
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 45 хв.

Хрусткий і солодкий хмиз скрасить ваше чаювання. Дивіться і записуйте собі в кулінарну книгу рецепт приготування хмизу на молоці - і ви ніколи не залишитеся без солодкого до чаю!

Опис приготування:

Напевно, всі знають що таке хмиз, багато хто вже і самі пробували готувати його. Щоб приготувати хмиз на молоці, ви ще можете додати в нього столову ложку (або два) горілки, вона зробить хмиз ще більш хрустким. Готовий хворост можна вмочати і в варення, і в згущене молоко, але класичний варіант - просто посипати цукровою пудрою - мені подобається найбільше.

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Молоко - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Борошно - 2 склянки
  • Цукрова пудра - За смаком
хворост на молоці - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
хворост на молоці - фото крок 2
У миску вбийте яйця, додайте цукор, молоко, масло рослинне (1, 5 ст.Л.) і сіль. Збийте злегка, поки бульбашки не з'являться.
хворост на молоці - фото крок 3
Потім додайте борошно і замісіть тісто.
хворост на молоці - фото крок 4
Тісто розкачати тонко-тонко - до півсантиметра. Розріжте його на смужки, смужки - по частинах, зробіть в центрі кожної надріз, загорніть всередину надрізу кінці смужки.
хворост на молоці - фото крок 5
Налийте масло, що залишилося рослинне в глибоку сковороду, розігрійте його. Обсмажуйте хмиз кілька хвилин, поки він не підрум'яниться, але не дайте йому підгоріти.
Готовий хворост викладіть на паперові серветки або рушник, щоб зайвий жир стік.
хворост на молоці - фото крок 6
Подавайте до чаю.
Смачного!

Схожі рецепти