Хворост на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткий і солодкий хмиз скрасить ваше чаювання. Дивіться і записуйте собі в кулінарну книгу рецепт приготування хмизу на молоці - і ви ніколи не залишитеся без солодкого до чаю!
Напевно, всі знають що таке хмиз, багато хто вже і самі пробували готувати його. Щоб приготувати хмиз на молоці, ви ще можете додати в нього столову ложку (або два) горілки, вона зробить хмиз ще більш хрустким. Готовий хворост можна вмочати і в варення, і в згущене молоко, але класичний варіант - просто посипати цукровою пудрою - мені подобається найбільше.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Молоко - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Цукрова пудра - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
У миску вбийте яйця, додайте цукор, молоко, масло рослинне (1, 5 ст.Л.) і сіль. Збийте злегка, поки бульбашки не з'являться.
Потім додайте борошно і замісіть тісто.
Тісто розкачати тонко-тонко - до півсантиметра. Розріжте його на смужки, смужки - по частинах, зробіть в центрі кожної надріз, загорніть всередину надрізу кінці смужки.
Налийте масло, що залишилося рослинне в глибоку сковороду, розігрійте його. Обсмажуйте хмиз кілька хвилин, поки він не підрум'яниться, але не дайте йому підгоріти.
Готовий хворост викладіть на паперові серветки або рушник, щоб зайвий жир стік.
Готовий хворост викладіть на паперові серветки або рушник, щоб зайвий жир стік.
Подавайте до чаю.
Смачного!
Смачного!