Хворост без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Хворост без яєць - надзвичайно смачне, легке, хрустке печиво з дивним смаком. Рекомендую спробувати.
Печиво хмиз знайоме і любимо багатьма ласунам. Є величезна кількість рецептів цих ласощів. Сьогодні я розповім вам як спекти хрусткий хмиз без яєць. Приготуємо необхідні продукти і почнемо, рецепт дуже легкий в приготуванні:
1. Нагріваємо молоко.
2. Змішуємо цукор, сіль, соду.
3. Додаємо мед і горілку.
4. Вливаємо молоко.
5. Гарненько перемішуємо.
6.Поступово додаємо борошно, постійно помішуючи.
7. Готове пружне тісто прибираємо в холодильник на 1 час.
8. Наливаємо рослинне масло на сковороду і гарненько розігріваємо.
9. Тонко розгортає тісто, як на локшину.
10. Ріжемо полосочки по 10 сантиметрів і переплітаємо по 2 - 3 смужки, з'єднуємо їх кінці. Так само можна з тіста нарізати кружечки і зробити з них трояндочки.
11. Викладаємо готові заготовки в киплячу олію.
12. Обсмажуємо до золотистої, хрусткої скоринки з усіх боків.
13. Готові вироби викладаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
14. Перекладаємо на блюдо і рясно посипаємо цукровою пудрою.
Хворост готовий! Смачного!
- Борошно - 2, 5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Горілка - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 2 - 3 склянки (для обжарки)
- Цукрова пудра - За смаком
1. Нагріваємо молоко.
2. Змішуємо цукор, сіль, соду.
3. Додаємо мед і горілку.
4. Вливаємо молоко.
5. Гарненько перемішуємо.
6.Поступово додаємо борошно, постійно помішуючи.
7. Готове пружне тісто прибираємо в холодильник на 1 час.
8. Наливаємо рослинне масло на сковороду і гарненько розігріваємо.
9. Тонко розгортає тісто, як на локшину.
10. Ріжемо полосочки по 10 сантиметрів і переплітаємо по 2 - 3 смужки, з'єднуємо їх кінці. Так само можна з тіста нарізати кружечки і зробити з них трояндочки.
11. Викладаємо готові заготовки в киплячу олію.
12. Обсмажуємо до золотистої, хрусткої скоринки з усіх боків.
13. Готові вироби викладаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
14. Перекладаємо на блюдо і рясно посипаємо цукровою пудрою.
Хворост готовий! Смачного!