Рецепт Хворост тонкий хрусткий без горілки фото

Хворост тонкий хрусткий без горілки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
Пісні страви
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 40 хв.

Є страви, викликають певний інтерес у певних людей. Людина може не любити печиво і випічку, а від хмизу його не відтягнути! ось, як приготувати хмиз тонкий хрусткий без горілки.

Опис приготування:

Хворост чимось схожий на пончики. Тільки він хрусткий і готується швидше. Все тому, що тісто, з якого він робиться, замішується нема на дріжджах. Хворост готувати зовсім не складно. Він чудово підійде в якості ласощів до чаю, кава, какао та інших напоїв. За смаком обійде будь печиво!

  • Борошно - 2 склянки
  • Яйця - 3 штуки
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 300 мілілітрів
хворост тонкий хрусткий без горілки - фото крок 1
Розбиваємо яйця в миску. У мене яйця дуже великі, тому, двох штук досить. Збиваю яйця з молоком до появи пінки.
хворост тонкий хрусткий без горілки - фото крок 2
Просівають борошно через сито. Насипаю її відразу в яєчно-молочну суміш. Замішую спочатку виделкою, а потім - руками. Повинен вийти м'який пружний кулька тесту.
хворост тонкий хрусткий без горілки - фото крок 3
Розкачуємо тісто на обсипаної борошном обробній дошці або прямо на столі. Товщина повинна бути мінімальна, адже ми хочемо отримати тонкий і повітряний хмиз. Нарізаємо пласт тесту на невеликі квадратики, а в середині кожного робимо проріз.
хворост тонкий хрусткий без горілки - фото крок 4
Тепер беремо квадратик і просовуємо один краєчок в проріз. Так проробляємо з кожним. Після чого наливаємо в глибоку сковороду олію і нагріваємо на плиті. Якщо у вас є фритюрниця, використовуйте її. У розпечене масло закладаємо загорнуті квадратики і обсмажуємо з двох сторін.
хворост тонкий хрусткий без горілки - фото крок 5
Хворост смажиться швидко на сильному вогні до золотистого кольору. Обсмаживши, перекладаємо його в друшляк або сито, щоб стік жир. Після цього, можна додатково покласти його на серветки. Обсипаємо остиглий хмиз цукровою пудрою і подаємо на стіл. Смачного!

Схожі рецепти