Хворост хрусткий на горілці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати печиво, яке буде просто танути в роті? Тоді випробуйте рецепт, як приготувати хмиз хрусткий на горілці. Це дуже просто і не зажадає особливих витрат.
Готується хмиз навіть не в лічені хвилини, а в лічені секунди. Кожна партія готується буквально за півхвилинки. А формувати хмиз з тіста і вирізати хитромудрі фігурки вам можуть допомогти навіть діти. Готові печиво можна викладати на паперовий рушник, щоб стік жир. І не хвилюйтеся з приводу горілки, вона повністю випаровується під час приготування.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (для тіста)
- Горілка - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 1/3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
1
Яйця злегка збийте виделкою разом з сіллю.
2
Додайте горілку і перемішайте.
3
Потроху підмішувати борошно. Має вийти туге тісто.
4
Щоб вам зручно було розгортати тісто, розділіть його на 4 частини. Присипте стіл борошном і розкачайте кожну частину в пласт 1-1, 5 мм.
5
Поріжте тісто, як вам подобається. Але не більше 10 см завдовжки, інакше вам буде незручно готувати.
6
У сотейник налийте олію і розігрійте.
7
Викладайте в сотейник хмиз по 3-4 штучки. Смажиться хмиз 25-30 секунд. Потім виймайте і закладайте наступну партію.
8
Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!