Рецепт Хворост хрусткий (рецепт на горілці) фото

Хворост хрусткий (рецепт на горілці)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке

Цей рецепт, як приготувати хмиз хрусткий (рецепт на горілці), взятий з однієї куховарської книги. Наявність в ньому міцного алкоголю (не хвилюйтеся, ви його не відчуєте) і робить випічку хрусткою.

Хворост (хрустікі) при подачі обов'язково прикрашають цукровою пудрою. Їх обсмажують на сковороді у великій кількості рослинного масла. Тісто розкачати дуже тонко, в цьому запорука їх правильного приготування. Ви можете нарізати їх фігурним ножем або звичайним, зробити фігурні або залишити рівні смужки.

  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Яйця - 4 штуки
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 1/4 склянки
  • Горілка - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Соняшникова олія - За смаком (для обсмажування)
хворост хрусткий (рецепт на горілці) - фото крок 1
1. У миску налийте молоко, додайте яйця, сметану, цукровий пісок, сіль і горілку, розмішайте. Просійте борошно і замісіть тісто.
хворост хрусткий (рецепт на горілці) - фото крок 2
2. Розділіть тісто на кілька частин і кожну розкачати дуже тонко, потім за допомогою ножа наріжте смужками близько 2 см в ширину. У центрі кожної зробіть надріз і протягніть в нього кожен край, виверніть.
хворост хрусткий (рецепт на горілці) - фото крок 3
3. Зробіть відразу все заготовки з тіста, оскільки обсмажується хмиз дуже швидко.
хворост хрусткий (рецепт на горілці) - фото крок 4
4. Розігрійте сковороду з великою кількістю рослинного масла і викладіть хмиз.
хворост хрусткий (рецепт на горілці) - фото крок 5
5. Обсмажуйте спершу з одного боку, потім з іншого до золотистої скоринки.
хворост хрусткий (рецепт на горілці) - фото крок 6
6. Викладіть хмиз на серветку і посипте цукровою пудрою.
хворост хрусткий (рецепт на горілці) - фото крок 7
7. Перекладіть випічку на тарілку, насолоджуйтеся.

Схожі рецепти