Хворост хрусткий (рецепт на горілці)
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт, як приготувати хмиз хрусткий (рецепт на горілці), взятий з однієї куховарської книги. Наявність в ньому міцного алкоголю (не хвилюйтеся, ви його не відчуєте) і робить випічку хрусткою.
Хворост (хрустікі) при подачі обов'язково прикрашають цукровою пудрою. Їх обсмажують на сковороді у великій кількості рослинного масла. Тісто розкачати дуже тонко, в цьому запорука їх правильного приготування. Ви можете нарізати їх фігурним ножем або звичайним, зробити фігурні або залишити рівні смужки.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1/4 склянки
- Горілка - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Соняшникова олія - За смаком (для обсмажування)
1. У миску налийте молоко, додайте яйця, сметану, цукровий пісок, сіль і горілку, розмішайте. Просійте борошно і замісіть тісто.
2. Розділіть тісто на кілька частин і кожну розкачати дуже тонко, потім за допомогою ножа наріжте смужками близько 2 см в ширину. У центрі кожної зробіть надріз і протягніть в нього кожен край, виверніть.
3. Зробіть відразу все заготовки з тіста, оскільки обсмажується хмиз дуже швидко.
4. Розігрійте сковороду з великою кількістю рослинного масла і викладіть хмиз.
5. Обсмажуйте спершу з одного боку, потім з іншого до золотистої скоринки.
6. Викладіть хмиз на серветку і посипте цукровою пудрою.
7. Перекладіть випічку на тарілку, насолоджуйтеся.