Чак-чак без горілки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Солоденький татарський чак-чак, підкорив не одне покоління дітлахів. І адже не дарма! Десерт виходить хрустким, ситним і ароматним. До того ж, готується чак-чак досить швидко, варто лише захотіти!
Опис приготування:
Це класичний рецепт приготування чак-чака без горілки. Даний рецепт виключає горілку, її я замінив коньяком, по моєму він надає чудовий аромат чак-чаку, до того ж кульки виходять більш хрусткими. Чак-чак подається до столу, попередньо постоявши в холодильнику. Дуже смачно з гарячим чаєм!
- Яйця - 5 штук
- Борошно пшеничне - 0, 5 кілограма
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 700 мілілітрів
- Мед - 1, 5 склянки
- Цукор - 1/3 склянки
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Збиваємо яйця і додаємо в них коньяк, перемішуємо.
Додаємо трохи більше половини борошна і перемішуємо. Грудочок не повинно бути.
Додавши ще борошна, замісіть тісто.
Відокремлюємо від тесту невеликі шматочки (розміром з яйце). Кожен такий шматочок розгортає в довгу тонку ковбасу.
Дають "kolbaskam" полежати десять хвилин. Потім дуже дрібно їх поріжте ножем, присипаним борошном.
Тепер налийте багато рослинного масла в сковороду, доведіть його до максимальної температури і обсмажте шматочки тіста до красивого жовтого кольору.
Шумівкою витягніть, вийшло кульки.
Покладіть кульки на паперовий рушник, це дозволить прибрати зайвий жир.
Підігрійте мед з цукром на водяній бані.
Умочіть кульки в медовому сиропі і акуратно викладіть на тарілку. Змочіть руки і сформуйте гірку. Смачного!