Чак-чак медовий
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий десерт. Татарське і башкирська національне блюдо.
Кількість порцій: 10-12
- Борошна - 500 грам
- Яєць - 5 штук
- Рослинної олії - 350 мілілітрів
- Меду - 500 грам
- Цукру - 100 грам
Борошно просіяти. Вбити в неї яйця. Замісити круте тісто і дуже тонко його розкачати. Нарізати локшину довжиною 5-6 см.
Рослинна олія розігріти в сотейнику. Локшину обсмажити порціями в олії до темно-золотистого кольору, а потім обсушити на паперових серветках.
Мед з цукром розтопити в сотейнику. Застелити харчовою плівкою форму. Покласти в миску кілька жмень локшини,
Додавши 5-6 ст.Л. Меду з цукром, перемішати і перекласти у форму. Перемішати
З медом наступну порцію локшини, також
Помістити в форму. Таким чином використовувати всю локшину і мед.
З силою натиснути на масу,
Щоб локшина добре спресовані, накрити харчовою плівкою. Поставити в холодильник на 2-3 немає. Вийняти чак-чак з форми і
Видалити плівку. Нарізати акуратними шматочками.
Додавши 5-6 ст.Л. Меду з цукром, перемішати і перекласти у форму. Перемішати
З медом наступну порцію локшини, також
Помістити в форму. Таким чином використовувати всю локшину і мед.
З силою натиснути на масу,
Щоб локшина добре спресовані, накрити харчовою плівкою. Поставити в холодильник на 2-3 немає. Вийняти чак-чак з форми і
Видалити плівку. Нарізати акуратними шматочками.