Чак-чак традиційний

Чак-чак традиційний
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ця шикарна східні солодощі вражає всіх, хто хоч раз її спробував. Рецепт шліфувався століттями, щоб приносити радість дорослим і дітям. Тісто право очікує mesity важко, але блюдо коштує зусиль!

кількість порцій: 6
  • мука— 350 грам
  • яйце— 3 штуки
  • горілка або коньяк— 30 грам
  • мідь— 0,5 склянки
  • цукор— 0,5 склянки
  • сіль— 1 щіпка
  • мак або кунжут— 2 Ст. ложки
  • горіхи волоські— 0,5 склянки(для прикраси, якщо хочете)
Чак-чак традиційний - фото крок 1 Борошно викласти гіркою на стіл. виконати поглиблення. У борошно вилити 3 жовтка, сіль і горілку. Злегка перемішати рукою. Додати білки і ще раз перемішати.

Чак-чак традиційний - фото крок 2 Замісити тісто — це самий трудомісткий і складний процес. Якщо ви полінуйтеся зараз, то справжній чак-чак не вийде! Тісто має бути однорідним.

Чак-чак традиційний - фото крок 3 Дайте тесту полежати півгодини до того, як знову візьметеся за нього. Тепер прийшов час розкачати тонкі коржі. Коли вони готові, дайте їм підсохнути хвилин 15 — так з ним буде легше працювати далі.

Чак-чак традиційний - фото крок 4 Порізати тісто уздовж на смуги, а потім кожну смугу нарізати на своєрідну вермішель — в тесті немає води, тому не бійтеся скласти його в 2-3 шару — нічого не сліпнется.

Чак-чак традиційний - фото крок 5 Отримані смужки теска смажимо на олії у фритюрі до золотистого кольору. Викладаємо на решітку для того, щоб зайвий жир стік.

Чак-чак традиційний - фото крок 6 На слабкому вогні готуємо карамель з цукру і меду. Не лінуйтеся постійно перемішувати масу!

Чак-чак традиційний - фото крок 7 Смажене тісто викласти гіркою на велику тарілку, акуратно прим'яти, щоб не було великих пустот. У ще гарячу карамель всипаємо зерна маку чи кунжуту, перемішуємо і заливаємо гірку (по можливості рівномірно). присипаємо горіхами. Змочуємо руки холодною водою, притискаємо чак-чак ще раз і даємо повністю охолонути. Тепер страву можна різати на апетитні шматки і подавати до столу!

Схожі рецепти

Хворост традиційний

Хворост традиційний

Рецепт приготування хмизу. У процесі приготування хмиз по даним рецептом виходить незрівнянно ніжним, хрустким, повітряним і легким. опис приготування: Для приготування хмизу по даним рецептом, нам знадобиться трохи молока, пшеничне борошно, яйця і цукор. При смаженні тісто таких виробів не вб...

читати далі
Салат «Новорічний традиційний»

Салат «Новорічний традиційний»

Пропоную приготувати найсмачніший і найпопулярніший салат для новорічного столу, але з моїми невеликими змінами. Лише одне незмінне - майонез "; Махеев' ";! З наступаючим! опис приготування: Овочі відваріть і наріжте, рибу очистіть. Потім сформуйте салат шарами. Надішліть на годину в холодильн...

читати далі
Суп овочевий традиційний

Суп овочевий традиційний

Здавалося б, що особливого в простому овочевому супі. Однак кожна господиня в курсі, що треба мати неабияку вправність, щоб овочевий суп став смакотою. Згадаймо про традиційний селянському рецепті. опис приготування: 1. Всі овочі і зелень помити. Овочі почистити і порізати невеликими шматочкам...

читати далі
Традиційний Англійська Різдвяний пудинг

Традиційний Англійська Різдвяний пудинг

В Англії Різдвяний пудинг - невід'ємний атрибут Різдва. Печуть такий пудинг за 2-3 місяці до свята, просочують його алкоголем і дбайливо зберігають до самого Різдва. опис приготування: Цей пудинг готується на водяній бані 4-6 годин. Обов'язково додаються в нього добре просочені коньяком або бу...

читати далі
Традиційний грецький салат

Традиційний грецький салат

чесно зізнаюся — це один з найулюбленіших моїх салатів. Велика кількість овочів, солоний сир, ароматне масло і спеції — просто казка! Тому я думаю, що рецепт приготування традиційного грецького салату повинен знати кожен! опис приготування: Цей салат люблю не тільки я, він популярний у всьому ...

читати далі