Чак-чак традиційний
(покроковий рецепт з фото)
Ця шикарна східні солодощі вражає всіх, хто хоч раз її спробував. Рецепт шліфувався століттями, щоб приносити радість дорослим і дітям. Тісто право очікує mesity важко, але блюдо коштує зусиль!
Кількість порцій: 6
- Мука - 350 грам
- Яйце - 3 штуки
- Горілка або коньяк - 30 грам
- Мідь - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Мак або кунжут - 2 Ст. Ложки
- Горіхи волоські - 0, 5 склянки (для прикраси, якщо хочете)
Борошно викласти гіркою на стіл. Виконати поглиблення. У борошно вилити 3 жовтка, сіль і горілку. Злегка перемішати рукою. Додати білки і ще раз перемішати.
Замісити тісто - це самий трудомісткий і складний процес. Якщо ви полінуйтеся зараз, то справжній чак-чак не вийде! Тісто має бути однорідним.
Дайте тесту полежати півгодини до того, як знову візьметеся за нього. Тепер прийшов час розкачати тонкі коржі. Коли вони готові, дайте їм підсохнути хвилин 15 - так з ним буде легше працювати далі.
Порізати тісто уздовж на смуги, а потім кожну смугу нарізати на своєрідну вермішель - в тесті немає води, тому не бійтеся скласти його в 2-3 шару - нічого не сліпнется.
Отримані смужки теска смажимо на олії у фритюрі до золотистого кольору. Викладаємо на решітку для того, щоб зайвий жир стік.
На слабкому вогні готуємо карамель з цукру і меду. Не лінуйтеся постійно перемішувати масу!
Смажене тісто викласти гіркою на велику тарілку, акуратно прим'яти, щоб не було великих пустот. У ще гарячу карамель всипаємо зерна маку чи кунжуту, перемішуємо і заливаємо гірку (по можливості рівномірно). Присипаємо горіхами. Змочуємо руки холодною водою, притискаємо чак-чак ще раз і даємо повністю охолонути. Тепер страву можна різати на апетитні шматки і подавати до столу!