Рецепт Чак-чак традиційний фото

Чак-чак традиційний
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ця шикарна східні солодощі вражає всіх, хто хоч раз її спробував. Рецепт шліфувався століттями, щоб приносити радість дорослим і дітям. Тісто право очікує mesity важко, але блюдо коштує зусиль!

Кількість порцій: 6
  • Мука - 350 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Горілка або коньяк - 30 грам
  • Мідь - 0, 5 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мак або кунжут - 2 Ст. Ложки
  • Горіхи волоські - 0, 5 склянки (для прикраси, якщо хочете)
чак-чак традиційний - фото крок 1
Борошно викласти гіркою на стіл. Виконати поглиблення. У борошно вилити 3 жовтка, сіль і горілку. Злегка перемішати рукою. Додати білки і ще раз перемішати.
чак-чак традиційний - фото крок 2
Замісити тісто - це самий трудомісткий і складний процес. Якщо ви полінуйтеся зараз, то справжній чак-чак не вийде! Тісто має бути однорідним.
чак-чак традиційний - фото крок 3
Дайте тесту полежати півгодини до того, як знову візьметеся за нього. Тепер прийшов час розкачати тонкі коржі. Коли вони готові, дайте їм підсохнути хвилин 15 - так з ним буде легше працювати далі.
чак-чак традиційний - фото крок 4
Порізати тісто уздовж на смуги, а потім кожну смугу нарізати на своєрідну вермішель - в тесті немає води, тому не бійтеся скласти його в 2-3 шару - нічого не сліпнется.
чак-чак традиційний - фото крок 5
Отримані смужки теска смажимо на олії у фритюрі до золотистого кольору. Викладаємо на решітку для того, щоб зайвий жир стік.
чак-чак традиційний - фото крок 6
На слабкому вогні готуємо карамель з цукру і меду. Не лінуйтеся постійно перемішувати масу!
чак-чак традиційний - фото крок 7
Смажене тісто викласти гіркою на велику тарілку, акуратно прим'яти, щоб не було великих пустот. У ще гарячу карамель всипаємо зерна маку чи кунжуту, перемішуємо і заливаємо гірку (по можливості рівномірно). Присипаємо горіхами. Змочуємо руки холодною водою, притискаємо чак-чак ще раз і даємо повністю охолонути. Тепер страву можна різати на апетитні шматки і подавати до столу!

Схожі рецепти