Чак-чак з медом
(покроковий рецепт з фото)
Татарські солодощі чудові! Ось і цей смачний чак-чак дозволить істотно підняти настрій всім ласунам. Хрусткий, розсипчастий чак-чак до ваших послуг! Дивимося рецепт і готуємо!
Це класичний рецепт приготування чак-чака. Татарська національна солодкість виходить дуже солодкою, хрусткою і досить ситної. Смак у чак-чака дуже оригінальний, думаю, вам і вашим дітям сподобається! Десерт можна приготувати на будь-яке свято. Гарного дня!
- Борошно пшеничне - 2-3 склянок
- Яйця - 3 штуки
- Горілка - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Мед - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Горіхи волоські - За смаком
У борошно кладемо три жовтка, сіль і ложку горілки. Ретельно все перемішуємо. Потім додаємо два білка.
Замішуємо круте тісто, даємо йому відпочити пів годинки.
Ще раз вимішуємо тісто з борошном. Тепер тонко розгортаємо.
Лист тесту складіть навпіл три-чотири рази. Дуже дрібно нарізаємо.
Обсмажуємо тісто у великій кількості масла.
Змішайте цукор і мед, доведіть до кипіння і додайте мак. Добре перемішайте і зніміть з вогню.
Сиропом заливаємо смажене тісто, акуратно перемішуємо.
Викладаємо чак-чак на тарілку і присипаємо подрібненими горіхами. Змоченими у воді руками притисніть чак-чак, тепер він повинен охолонути. Смачного!