Хворост тонкий хрусткий на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Щоб правильно зробити тонкий хмиз, потрібно гарненько замісити тісто. Тісто часто замішують на горілці і молоці. Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати хмиз тонкий хрусткий на кефірі.
Коли я готую хмиз, у мене не завжди виходить зробити його нежирним. Ця страва, звичайно, вельми калорійне. Я перекладаю готовий хмиз в друшляк, а потім ще й на серветки. Тільки після цього посипаю зверху цукровою пудрою. Ну і чай, без сумніву, краде зайвий жир. Такий хмиз дасть фору будь-якому печінкою!
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 2-3 штук
- Кефір - 4 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 100-150 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
Забиваємо в миску яйця, великих досить 2 штуки, дрібних - 3. Наливаємо кілька ложок кефіру. Кладемо ложку сметани, щіпку солі і трошки цукру. Цукор можна не класти зовсім. Тоді просто в кінці додайте більше цукрової пудри.
Збиваємо яйця з кефіром, цукром, сіллю і сметаною до однорідної маси. Просіваємо борошно, всипаємо її в миску. Тепер настає заміс тесту. Гарненько вимісіть його спочатку виделкою, а потім руками.
Посипаємо стіл борошном. Беремо качалку. Розкачуємо тісто, присипаючи його борошном, щоб не прилипало. Розкачуємо до мінімальної товщини. Після чого нарізаємо ножиком на широкі пластини. Ці ж пластини надрезаем посередині. Вивертаємо пластинки через надрізи, щоб вийшли завитки.
Нам знадобиться сковорода з високими краями. Також можна використовувати каструлю і фритюрницю. Наливаємо соняшникова рафінована олія, нагріваємо на плиті. Закладаємо всередину шматочки тіста, обсмажуємо їх з двох сторін.
В процесі обсмажування хмиз буде пухлеть. Це нормально. Він стане повітряним і в той же час тонким. Покладіть обсмажені хмиз на серветки, щоб стік зайвий жир. В кінці посипте його цукровою пудрою. Подавайте з гарячим чаєм або кавою. Смачного!