Баурсаки на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
М'які смачні пончики з тіста на кислому молоці готують в Казахстані. Називається це традиційне казахське страву - баурсаки. Запрошую познайомитися з ним ближче.
Готувати такі прості казахські пончики дуже легко. Замісити тісто з усіх інгредієнтів, дайте йому піднятися, потім розділіть на невеликі шматочки. Розігрійте масло для фритюру, і посмажте в ньому шматочки тіста до золотистого кольору. Подайте на стіл замість хліба до будь-яких страв. Смачного!
- Кисле молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 2-3 склянок
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
З усіх інгредієнтів замісити тісто. Залиште його на годину підніматися.
Потім розділіть тісто, скачайте ковбаски, поріжте їх на порції. Дайте шматочках тесту ще хвилин 15 піднятися.
Тим часом розігрійте в каструлі масло для смаження.
І киньте в нього шматочки тіста. Перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.