Баурсаки на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Baursaki - це дуже смачні булочки, які є візитною карткою казахської кухні. В інтернеті я наткнувся на рецепт приготування Баурсак на молоці, який може скрасити будь-чаювання.
На приготування Баурсак на молоці в домашніх умовах йде не менше 3-х годин. Так як баурсаки готуються на дріжджовому тесті, йому потрібен час, щоб піднятися. Далі залишається тільки зліпити з тіста кружечки і обсмажити на рослинному маслі.
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 700 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
У миску з теплим спермою додаємо дріжджі і цукор. Перемішуємо дріжджову суміш і залишаємо настоюватися на 15 хвилин.
Додаємо в миску з сумішшю борошно. Борошно просіваємо через сито. Заливаємо в миску склянку з водою і розчиненої в ній сіллю.
Замішуємо тісто, розбиваємо в нього яйце. Місимо до тих пір, поки тісто не придбає однорідну консистенцію.
Ми залишаємо тісто на пару годин підніматися. Через годину приминає його. Тепер тісто готове і його можна ділити на шматочки.
Ліпимо з тіста кружечки, залишаємо їх доходити протягом 20 хвилин, після чого опускаємо в сковорідку з рослинним маслом. roza_ker, поки баурсаки не придбають золотистий відтінок.
Приблизно так вони і повинні виглядати готовими.