Баурсаки з кислого тесту
(покроковий рецепт з фото)
Баурсаки можна приготувати солодкі або прісні. Вони обов'язковий елемент застілля в Середній Азії. А перекладається назва цієї страви просто - пончики. До речі, дуже смачні пончики!
Баурсаки використовують замість хліба і булочок. Відповідно вони бувають солодкими і прісними. Сьогодні будемо готувати солодкі. Змішайте всі інгредієнти і замісити тісто. Поріжте його на частини і скачайте в кульки. Розігрійте масло для фритюру і обсмажте баурсаки до золотистого кольору. Готовим пончикам дайте трохи стекти зайвої олії і подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Сир - 200 грам
- Борошно - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Збийте яйце з цукром і ваніллю, додайте сир.
А також борошно з розпушувачем і замісити тісто.
Потім розкачати його в ковбаску і поріжте невеликими шматочками. Шматочках можна надати форму кульок.
Розігрійте масло для фритюру і обсмажте баурсаки до золотистого кольору. При цьому постійно помішуйте. Готовим пончикам дайте трохи стекти зайвої олії і подайте на стіл.