Рецепт Баурсаки з кислого тесту фото

Баурсаки з кислого тесту
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Тісто
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Баурсаки можна приготувати солодкі або прісні. Вони обов'язковий елемент застілля в Середній Азії. А перекладається назва цієї страви просто - пончики. До речі, дуже смачні пончики!

Опис приготування:

Баурсаки використовують замість хліба і булочок. Відповідно вони бувають солодкими і прісними. Сьогодні будемо готувати солодкі. Змішайте всі інгредієнти і замісити тісто. Поріжте його на частини і скачайте в кульки. Розігрійте масло для фритюру і обсмажте баурсаки до золотистого кольору. Готовим пончикам дайте трохи стекти зайвої олії і подайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Сир - 200 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
баурсаки з кислого тесту - фото крок 1
Збийте яйце з цукром і ваніллю, додайте сир.
баурсаки з кислого тесту - фото крок 2
А також борошно з розпушувачем і замісити тісто.
баурсаки з кислого тесту - фото крок 3
Потім розкачати його в ковбаску і поріжте невеликими шматочками. Шматочках можна надати форму кульок.
баурсаки з кислого тесту - фото крок 4
Розігрійте масло для фритюру і обсмажте баурсаки до золотистого кольору. При цьому постійно помішуйте. Готовим пончикам дайте трохи стекти зайвої олії і подайте на стіл.

Схожі рецепти