Кекс з кислого молока
(покроковий рецепт з фото)
Смачний кекс з хрусткою шоколадної скоринкою до чашечки чаю або кави ... Що може бути краще? ! Ця випічка у вас вийде завжди, адже це дуже вдалий і зовсім нескладний рецепт приготування кексу.
Що може бути краще смачною і ароматною домашньої випічки до чаю або до ранкової кави? Тільки домашня випічка. Пропоную Вашій увазі рецепт приготування кексу з кислого молока. Рецепт дуже вдалий, кекс виходить завжди. Його можна спекти і без штрейзеля, але він буде вже не таким ошатним і смачним. Процес приготування нескладний, готуємо!
- Кисле молоко - 1 Склянка (або кефір)
- Цукор - 1, 5 склянки(1 - в тісто, 0, 5 - для штрейзеля)
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки(2 - в тісто, 0, 5 - для штрейзеля)
- Рослинна олія - 2/3 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Горіхи очищені - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 60 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
Насипаємо в миску, в якій будемо робити тісто, цукор. Також додаємо яйця.
І збиваємо разом до розчинення крупинок цукру.
Додаємо добре кисле молоко і рослинне масло без запаху. Перемішуємо.
Просіваємо борошно, яку попередньо змішуємо з розпушувачем.
Висипаємо борошно з розпушувачем в миску, до них додаємо суміш яєць і кислого молока з маслом.
І збиваємо-розмішуємо все за допомогою міксера.
Додаємо в тісто очищені і обсмажені горіхи. Можна їх злегка подрібнити. Перемішуємо.
Форму для випічки злегка змажемо маслом, виливаємо в неї тісто.
Змішуємо інгредієнти для штрейзеля: цукор, Пристрасть і какао.
Додаємо м'яке вершкове масло, руками перетираємо все в крихту.
Викладаємо штрейзель рівномірним шаром на поверхню тесту.
Випікаємо кекс в духовці при 180 градусах 50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою.
Остиглий кекс нарізаємо і подаємо до столу.