Оладки з кислого молока
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас скисло молоко, то не поспішайте його відразу виливати. З нього може вийти дуже смачна випічка. Розповім, як приготувати млинці з кислого молока, які подаю з чорничним варенням.
Цей рецепт знаком мені з дитинства. Такі оладки готувала ще моя бабуся з домашнього кислого молока. Оладки можна зробити до сніданку або на полуденок. Їх подають, як і млинці, з варенням, згущеним молоком, сметаною або сиропом. Якщо не плануєте нагодувати велику компанію, то краще зробіть невелику кількість випічки, а решту тіста зберігайте в холодильнику.
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Кисле молоко - 1 Склянка
- Чорничне варення - За смаком
1
Просійте в миску борошно, додайте сіль, соду і розпушувач, перемішайте. В окремій мисці збийте куряче яйце.
2
Додайте яйце до сухих інгредієнтів в мисці, розтопіть вершкове масло і влийте в миску.
3
Перемішайте вміст і влийте кисле молоко, ложкою або віночком розмішайте масу до утворення однорідної консистенції.
4
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і ложкою викладіть оладки, вони дуже швидко піднімаються.
5
Обсмажуйте з кожного боку до рум'яної скоринки, потім викладіть в миску.
6
Подавайте оладки ще теплими з чорничним варенням або будь-яким іншим.