Рецепт Млинці з кислого молока фото

Млинці з кислого молока
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Кисле молоко
Дієтичне харчування
На святковий стіл , На сніданок , Масляна
Випічка , Млинці , Кисле
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 30 хв.

Млинці - це одне з найбільш традиційних ласощів. Їх роблять з різноманітними начинками або без, солоними і солодкими, різної форми і розмірів. Дізнайтеся, як приготувати млинці з кислого молока.

Опис приготування:

Найчастіше для приготування млинців використовують звичайне молоко, яке можна розвести з водою. Більшість господинь бояться використовувати кефір або кисле молоко, тому як вважають, що млинці можуть не вийти тонкими. Завдяки цим рецептом ви порадуєте своїх близьких тоненькими і дуже смачними млинцями, а заодно використовуєте кисле молоко, яке вже довго стоїть в холодильнику. Можна приготувати начинку для млинців або подати їх з варенням, медом або сметаною.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Кисле молоко - 2 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
млинці з кислого молока - фото крок 1
1. Відокремлюємо жовтки від білків, жовтки відправляємо в миску, додаємо до них цукор і сіль, збиваємо, а потім вливаємо кисле молоко, додаємо просіяне борошно і соду, весь час збиваємо.
млинці з кислого молока - фото крок 2
2. Білки відправляємо в холодильник, потім охолоджені білки з'єднуємо з сіллю і збиваємо до міцних верхів.
млинці з кислого молока - фото крок 3
3. Дуже акуратно вводимо білки в жовтки, лопаткою або ложкою втручаємося їх зверху вниз. Важливо, щоб маса залишилася повітряної з бульбашками, вливаємо олію.
млинці з кислого молока - фото крок 4
4. Сковороду розігріваємо з рослинним маслом, на розпечену поверхню ополоником вливаємо млинці, обсмажуємо їх до рум'яної скоринки з двох сторін. Смачного!

Схожі рецепти