Млинці з кислого молока
(покроковий рецепт з фото)
Млинці - це одне з найбільш традиційних ласощів. Їх роблять з різноманітними начинками або без, солоними і солодкими, різної форми і розмірів. Дізнайтеся, як приготувати млинці з кислого молока.
Найчастіше для приготування млинців використовують звичайне молоко, яке можна розвести з водою. Більшість господинь бояться використовувати кефір або кисле молоко, тому як вважають, що млинці можуть не вийти тонкими. Завдяки цим рецептом ви порадуєте своїх близьких тоненькими і дуже смачними млинцями, а заодно використовуєте кисле молоко, яке вже довго стоїть в холодильнику. Можна приготувати начинку для млинців або подати їх з варенням, медом або сметаною.
- Борошно - 1 Склянка
- Кисле молоко - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
1. Відокремлюємо жовтки від білків, жовтки відправляємо в миску, додаємо до них цукор і сіль, збиваємо, а потім вливаємо кисле молоко, додаємо просіяне борошно і соду, весь час збиваємо.
2. Білки відправляємо в холодильник, потім охолоджені білки з'єднуємо з сіллю і збиваємо до міцних верхів.
3. Дуже акуратно вводимо білки в жовтки, лопаткою або ложкою втручаємося їх зверху вниз. Важливо, щоб маса залишилася повітряної з бульбашками, вливаємо олію.
4. Сковороду розігріваємо з рослинним маслом, на розпечену поверхню ополоником вливаємо млинці, обсмажуємо їх до рум'яної скоринки з двох сторін. Смачного!