Рецепт Баурсаки без дріжджів фото

Баурсаки без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Кефір
На полуденок, На природу
Випічка

Апетитні, повітряні і дуже смачні баурсаки без дріжджів в домашніх умовах дуже сподобаються вам і вашим знайомим. Ці чудові пиріжки казахської кухні обов'язково потрібно спробувати.

Це дуже простий варіант, як приготувати баурсаки без дріжджів. При бажанні кефір можна замінити іншим молочним продуктом.

1. Для початку в глибокій мисочці потрібно збити яйце з цукром.

2. Потім додайте рослинне масло і влийте кефір.

3. Всипте соду (в недостатньо кислий кефір її краще додатково погасити оцтом або соком лимона) і як слід все перемішайте.

4. Поступово всипати просіяне з сіллю борошно і замішати тісто. Воно повинно вийти м'яким і не липнуче до рук.

5. Готове тісто відкладіть, поки не розігріється рослинне масло. Використовувати для смаження краще сковороду з високими бортиками або каструлю з товстим дном. В оригінальному рецепті баурсаки смажаться в жиру.

6. Коли масло досить розжарений, скачайте з тіста невеликі кульки і викладайте їх невеликими партіями в масло.

7. Смажити потрібно на середньому вогні до рум'яної скоринки. Потім акуратно вийміть шумівкою на паперову серветку. Смажте, поки не закінчиться тісто.

8. Перед подачею на стіл можна зверху присипати готові баурсаки цукром або полити згущеним молоком, наприклад.

  • Цукор - 50 грам
  • Борошно - 800 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
Це дуже простий варіант, як приготувати баурсаки без дріжджів. При бажанні кефір можна замінити іншим молочним продуктом.

1. Для початку в глибокій мисочці потрібно збити яйце з цукром.

2. Потім додайте рослинне масло і влийте кефір.

3. Всипте соду (в недостатньо кислий кефір її краще додатково погасити оцтом або соком лимона) і як слід все перемішайте.

4. Поступово всипати просіяне з сіллю борошно і замішати тісто. Воно повинно вийти м'яким і не липнуче до рук.

5. Готове тісто відкладіть, поки не розігріється рослинне масло. Використовувати для смаження краще сковороду з високими бортиками або каструлю з товстим дном. В оригінальному рецепті баурсаки смажаться в жиру.

6. Коли масло досить розжарений, скачайте з тіста невеликі кульки і викладайте їх невеликими партіями в масло.

7. Смажити потрібно на середньому вогні до рум'яної скоринки. Потім акуратно вийміть шумівкою на паперову серветку. Смажте, поки не закінчиться тісто.

8. Перед подачею на стіл можна зверху присипати готові баурсаки цукром або полити згущеним молоком, наприклад.

Схожі рецепти