Баурсаки казахські
(покроковий рецепт з фото)
І до чаю, і суп, і просто так - ці чудові пончики прикрасять смак будь-якої страви! Неймовірно ніжні і повітряні, вони обов'язково прийдуть вам до смаку!
Сьогодні я пропоную вам класичний рецепт баурсак казахських - це такі повітряні пончики, які можуть бути і солодкими, і прісними, в залежності від того, з чим ви їх будете їсти. Але особисто я їм їх просто так, як самостійну страву, а якщо приходять гості, то я просто посипаю баурсаки цукровою пудрою і подаю до столу. Загалом, вони ідеально підійдуть до будь-якої страви, навіть до супу або салату. Та й приготувати такі пончики досить легко, і зараз я із задоволенням розповім вам, як зробити баурсаки казахські.
- Борошно - 700 грам
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 50 грам(+ для обсмажування )
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
З'єднуємо молоко і воду, трохи підігріваємо, додаємо дріжджі і цукор, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. На стіл висипаємо борошно, змішуємо її з сіллю, а потім вливаємо приготовлену опару і 50 грам рослинного масла. Замішуємо тісто і перекладаємо його в глибоку миску, накриваємо серветкою і ставимо тісто в тепле місце на 1, 5 годину.
Після закінчення часу тісто слід обмять і поставити в тепло ще на 30-40 хвилин.
Тепер ми викладаємо тісто на рівну поверхню і розгортаємо з нього пласт товщиною 0, 8-1 сантиметр.
І за допомогою склянки або чашки робимо ось такі невеликі кружечки.
Обрізки ми збираємо, формуємо з них кулю і так само розгортаємо, нарізаємо його на ромбики.
Тепер всі наші кружечки і ромбики ми збираємо разом і накриваємо рушником на 20 хвилин.
У глибоку сковороду або фритюрницю наливаємо стільки масла, щоб баурсаки повністю в ньому тонули. Опускаємо їх порціями в киплячу олію і обсмажуємо до золотистого кольору з усіх боків. Потім виймаємо їх за допомогою шумівки і перекладаємо на паперовий рушник. Ось тепер баурсаки готові. Смачного!