Рецепт Баурсаки казахські фото

Баурсаки казахські
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
На обід, На полуденок, На святковий стіл
Випічка

І до чаю, і суп, і просто так - ці чудові пончики прикрасять смак будь-якої страви! Неймовірно ніжні і повітряні, вони обов'язково прийдуть вам до смаку!

Сьогодні я пропоную вам класичний рецепт баурсак казахських - це такі повітряні пончики, які можуть бути і солодкими, і прісними, в залежності від того, з чим ви їх будете їсти. Але особисто я їм їх просто так, як самостійну страву, а якщо приходять гості, то я просто посипаю баурсаки цукровою пудрою і подаю до столу. Загалом, вони ідеально підійдуть до будь-якої страви, навіть до супу або салату. Та й приготувати такі пончики досить легко, і зараз я із задоволенням розповім вам, як зробити баурсаки казахські.

  • Борошно - 700 грам
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 50 грам(+ для обсмажування )
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
баурсаки казахські - фото крок 1
З'єднуємо молоко і воду, трохи підігріваємо, додаємо дріжджі і цукор, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. На стіл висипаємо борошно, змішуємо її з сіллю, а потім вливаємо приготовлену опару і 50 грам рослинного масла. Замішуємо тісто і перекладаємо його в глибоку миску, накриваємо серветкою і ставимо тісто в тепле місце на 1, 5 годину.
баурсаки казахські - фото крок 2
Після закінчення часу тісто слід обмять і поставити в тепло ще на 30-40 хвилин.
баурсаки казахські - фото крок 3
Тепер ми викладаємо тісто на рівну поверхню і розгортаємо з нього пласт товщиною 0, 8-1 сантиметр.
баурсаки казахські - фото крок 4
І за допомогою склянки або чашки робимо ось такі невеликі кружечки.
баурсаки казахські - фото крок 5
Обрізки ми збираємо, формуємо з них кулю і так само розгортаємо, нарізаємо його на ромбики.
баурсаки казахські - фото крок 6
Тепер всі наші кружечки і ромбики ми збираємо разом і накриваємо рушником на 20 хвилин.
баурсаки казахські - фото крок 7
У глибоку сковороду або фритюрницю наливаємо стільки масла, щоб баурсаки повністю в ньому тонули. Опускаємо їх порціями в киплячу олію і обсмажуємо до золотистого кольору з усіх боків. Потім виймаємо їх за допомогою шумівки і перекладаємо на паперовий рушник. Ось тепер баурсаки готові. Смачного!

Схожі рецепти