Баурсаки класичні
(покроковий рецепт з фото)
Баурсаки є класичним блюдом кочівників Середньої Азії, яке згодом поширилося по всьому світу і користується популярністю в багатьох країнах, і наша - не виняток! Спробуйте!
Що ж таке баурсаки, запитаєте ви. Це невеликі пончики з дріжджового тіста, які смажаться у великій кількості рослинного масла або топленого жиру. Баурсаки можна подавати як доповнення до шурпі, а можна обсипати цукровою пудрою і подати як десерт до чаю і кави. Сьогодні хочу поділитися з вами класичним рецептом, як приготувати баурсаки з сиром.
- Вода - 200 мілілітрів
- Сир - 100 грам
- Борошно - 3 склянки
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 200 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У теплій воді розчинити дріжджі.
Додайте 1 ст. Ложку цукру і залиште на 15 хвилин в теплому місці.
Потім додайте цукор, що залишився, яйце, просійте трохи борошна. Гарненько перемішайте.
Додайте сир, гарненько розімніть до однорідної маси. Потім додайте ще борошна і замісити м'яке тісто. Залиште його в теплому місці на 1 час.
Коли тісто підійде, з ним можна починати працювати.
Сформуйте з тіста ковбаску і поріжте її на невеликі шматочки. З кожного шматочка сформуйте кульку.
Обсмажуйте кульки в киплячій олії до золотистої скоринки. Потім викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла. Баурсаки готові, їжте із задоволенням!