Рецепт Баурсаки класичні фото

Баурсаки класичні
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Баурсаки є класичним блюдом кочівників Середньої Азії, яке згодом поширилося по всьому світу і користується популярністю в багатьох країнах, і наша - не виняток! Спробуйте!

Опис приготування:

Що ж таке баурсаки, запитаєте ви. Це невеликі пончики з дріжджового тіста, які смажаться у великій кількості рослинного масла або топленого жиру. Баурсаки можна подавати як доповнення до шурпі, а можна обсипати цукровою пудрою і подати як десерт до чаю і кави. Сьогодні хочу поділитися з вами класичним рецептом, як приготувати баурсаки з сиром.

  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сир - 100 грам
  • Борошно - 3 склянки
  • Дріжджі пресовані - 15 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Рослинна олія - 200 мілілітрів
баурсаки класичні - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
баурсаки класичні - фото крок 2
У теплій воді розчинити дріжджі.
баурсаки класичні - фото крок 3
Додайте 1 ст. Ложку цукру і залиште на 15 хвилин в теплому місці.
баурсаки класичні - фото крок 4
Потім додайте цукор, що залишився, яйце, просійте трохи борошна. Гарненько перемішайте.
баурсаки класичні - фото крок 5
Додайте сир, гарненько розімніть до однорідної маси. Потім додайте ще борошна і замісити м'яке тісто. Залиште його в теплому місці на 1 час.
баурсаки класичні - фото крок 6
Коли тісто підійде, з ним можна починати працювати.
баурсаки класичні - фото крок 7
Сформуйте з тіста ковбаску і поріжте її на невеликі шматочки. З кожного шматочка сформуйте кульку.
баурсаки класичні - фото крок 8
Обсмажуйте кульки в киплячій олії до золотистої скоринки. Потім викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла. Баурсаки готові, їжте із задоволенням!

Схожі рецепти