Баурсаки на кефірі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів простих борошняних страв пропоную відмінний варіант, як приготувати баурсаки на кефірі без дріжджів. Пишні, м'які і дуже смачні, вони обов'язково прийдуть вам до смаку.
Це швидкий і простий рецепт Баурсак на кефірі без дріжджів. Подавати до столу їх можна зі сметаною, варенням або присипавши цукровою пудрою. Ситні і апетитні, вони чудово підійдуть для сніданку, десерту або перекусу на природі.
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 0.5 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(+ для смаження)
1. У глибоку миску вбийте насамперед яйця з дрібкою солі і цукром. Збийте вінчиком або міксером до однорідності. При бажанні в приготуванні Баурсак на кефірі без дріжджів можна використовувати ванілін (для аромату).
2. Влийте кефір, додайте трохи рослинного масла без запаху. Акуратно почніть перемішувати ложкою.
3. Поступово всипати просіяне борошно. Почніть з 1 склянки, додаючи ще по мірі необхідності. Тісто не повинно бути занадто щільним, але при цьому добре вимішуємо і не липнути до рук.
4. Ось таке м'яке тісто вийде в результаті.
5. На присипаної борошном поверхні розділіть тісто на кілька однакових частин, скачайте їх в трубочки. Гострим ножем нарізуйте їх, формуйте руками кульки.
6. Баурсаки на кефірі без дріжджів в домашніх умовах смажте невеликими порціями у великій кількості масла. Акуратно діставайте підрум'яниться кульки шумівкою, викладайте їх на паперову серветку.
7. Ось і весь рецепт. Готовим Баурсак дайте набагато охолонути - і можете подавати до столу. Дуже швидко, ситно і смачно.