Рецепт Баурсаки на кефірі без дріжджів фото

Баурсаки на кефірі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Тісто, Молочні продукти, Кефір
На полуденок, На швидку руку
Випічка

Для любителів простих борошняних страв пропоную відмінний варіант, як приготувати баурсаки на кефірі без дріжджів. Пишні, м'які і дуже смачні, вони обов'язково прийдуть вам до смаку.

Це швидкий і простий рецепт Баурсак на кефірі без дріжджів. Подавати до столу їх можна зі сметаною, варенням або присипавши цукровою пудрою. Ситні і апетитні, вони чудово підійдуть для сніданку, десерту або перекусу на природі.

  • Кефір - 1 Склянка
  • Цукор - 0.5 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(+ для смаження)
баурсаки на кефірі без дріжджів - фото крок 1
1. У глибоку миску вбийте насамперед яйця з дрібкою солі і цукром. Збийте вінчиком або міксером до однорідності. При бажанні в приготуванні Баурсак на кефірі без дріжджів можна використовувати ванілін (для аромату).
баурсаки на кефірі без дріжджів - фото крок 2
2. Влийте кефір, додайте трохи рослинного масла без запаху. Акуратно почніть перемішувати ложкою.
баурсаки на кефірі без дріжджів - фото крок 3
3. Поступово всипати просіяне борошно. Почніть з 1 склянки, додаючи ще по мірі необхідності. Тісто не повинно бути занадто щільним, але при цьому добре вимішуємо і не липнути до рук.
баурсаки на кефірі без дріжджів - фото крок 4
4. Ось таке м'яке тісто вийде в результаті.
баурсаки на кефірі без дріжджів - фото крок 5
5. На присипаної борошном поверхні розділіть тісто на кілька однакових частин, скачайте їх в трубочки. Гострим ножем нарізуйте їх, формуйте руками кульки.
баурсаки на кефірі без дріжджів - фото крок 6
6. Баурсаки на кефірі без дріжджів в домашніх умовах смажте невеликими порціями у великій кількості масла. Акуратно діставайте підрум'яниться кульки шумівкою, викладайте їх на паперову серветку.
баурсаки на кефірі без дріжджів - фото крок 7
7. Ось і весь рецепт. Готовим Баурсак дайте набагато охолонути - і можете подавати до столу. Дуже швидко, ситно і смачно.

Схожі рецепти