Рецепт Баурсаки на кефірі фото

Баурсаки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 40
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Вам буде потрібно мінімум інгредієнтів, для того щоб приготувати такі чудові повітряні пончики, але разом з ними звичайний сніданок або вечерю стане справжнім святом!

Опис приготування:

Взагалі це блюдо є національним в Казахстані, хоча готують його в багатьох країнах, тому існує багато варіантів його виконання. Я хочу розповісти вам, як зробити баурсаки на кефірі, так як, на мій погляд, цей рецепт найвдаліший, адже з ним баурсаки виходять особливо повітряними і ніжними. Завдяки своїм складом і дуже приємного смаку ці чудові пончики сподобаються абсолютно всім, а якщо посипати їх цукровою пудрою, то навіть діти будуть їх їсти з превеликим задоволенням. Загалом, свято для всієї родини! Тому обов'язково скористайтеся цим простим рецептом Баурсак на кефірі і приготуйте смачне ласощі для своїх рідних і близьких.

  • Кефір - 500 мілілітрів (теплий )
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 3-4 склянок (скільки візьме тісто)
баурсаки на кефірі - фото крок 1
З'єднуємо теплий кефір, дріжджі і трохи цукру, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Потім з'єднуємо цю суміш з яйцем, сіллю, цукром, що залишився, рослинним маслом і содою. Тепер починаємо поступово всипати борошно. У рецепті я написала дуже приблизну кількість борошна, так як її завжди йде різна кількість. Муки сиплемо стільки, щоб у нас вийшло м'яке і еластичне тісто. Накриваємо його серветкою і ставимо на годину в тепле місце.
баурсаки на кефірі - фото крок 2
Тісто розділяємо на кілька частин, з кожної частини формуємо ковбаску і розрізаємо її на невеликі шматочки шириною в 2-3 см. Їх так само накриваємо серветкою або рушником і залишаємо на 20 хвилин.
баурсаки на кефірі - фото крок 3
Далі ми наливаємо в казан або глибоку сковороду олію, ставимо на вогонь. Його має бути стільки, щоб баурсаки тонули в ньому повністю.
баурсаки на кефірі - фото крок 4
Коли масло закипить, починаємо порціями обсмажувати баурсаки до золотистого кольору.
баурсаки на кефірі - фото крок 5
Готові баурсаки перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла. Ось тепер можна спробувати, що у нас вийшло. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти