Печінка миня на водяній бані
(покроковий рецепт з фото)
Всі рибалки, їх друзі та родичі, знають, що таке макса. Це печінку миня. Її смажать, готують на пару, відварюють, маринують, використовують у вигляді начинки для пирогів.
З печінки миня навіть варять дуже наваристу і смачну юшку. Дуже ніжне, смачне і делікатесну страву.
- Печінка миня - За смаком (скільки знайшли)
- Сіль, перець, лавровий лист - За смаком
1. Взяти печінку мині. Промити і зняти плівку. Якщо вам попалася молока миня, теж можете використовувати, так як за структурою вона схожа на печінку. Нарізати невеликими шматочками.
2. Запашний перець горошком потовкти в ступці. Шматочки печінки посолити, поперчити і додати лавровий листочок.
3. Покласти шматочки печінки в банку і закрити кришкою. Поставити на вогонь велику каструлю, налити туди води і опустити в воду банку з печінкою. Готується печінку на водяній бані близько години.
4. Печінка дає жир. Цю страву можна їсти гарячим. Можна поставити в холодильник і намазати на хліб. Чудовий і ситний бутерброд на сніданок.