Домашній медовий торт
(покроковий рецепт з фото)
Наш улюблений сімейний торт, Котрий, впевнена, полюбите і ви. Рекомендую вам ознайомитися, як приготувати домашній медовий торт. Чудово підійде до будь-яких свят, прикрасить стіл і порадує гостей!
Жоден наш сімейне свято не обходиться без цього десерту. Медовий торт виходить супер смачним, швидко і добре просочується. Дайте волю вашої фантазії і прикрасьте торт так, як бажаєте або вважаєте за потрібне. Останнім часом мені подобається ділити крихту для прикраси на дві частини, в одну з яких додаю чайну ложку какао. Таким образів виходить 2 кольори для нашого "полотна" і можна зобразити будь-які візерунки або навіть напис. Рекомендую взяти цю хитрість на замітку.
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3/4 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 270 грам(70 г - в тісто, 200 г - в вершках)
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Ванільний Сахра - 8-10 грам
- Крем - 220 грам
- Вершки - 450 мілілітрів
- Згущене молоко - 340 мілілітрів
Збийте яйця з половиною цукру віником, додайте погашену оцтом соду.
Другу частину цукру, олія (70 г) і мед помістіть в одну невелику ємність і перемішайте. Поставте суміш на водяну баню і постійно помішуючи, доведіть до рідкого і однорідного стану. Після того, як суміш трохи охолоне введіть збиті яйця з цукром і знову поставте на водяну баню. Коли тісто загусло, зніміть його з вогню, додайте ванільний цукор і залиште на 15 хвилин. Після чого введіть борошно і замісити круте тісто.
Для крему в чашу міксера відправте розм'якшене масло, згущене молоко і сметану. Коли маса стане однорідною, додайте вершки і збивайте до отримання густого і щільного крему.
Коржі випікайте в розігрітій духовці при 180 градусах протягом 8 хвилин на кожен корж.
Зберіть торт, промащуючи кожен наступний корж кремом.
Торт повністю покрийте кремом і відправте просочуватися в холодильник на 3-4 годину, а краще на ніч. З обрізків коржів зробіть крихту і прикрасьте торт з усіх боків.