Медовий відкритий торт «цифра»
(покроковий рецепт з фото)
Такі торти останнім часом стали дуже популярні. При цьому готувати їх дуже просто, а виглядають вони завжди ошатно і святково. Можна зробити і цифрою, а можна і буквою.
Готовому торту обов'язково треба дати кілька годин для того, щоб коржі добре просочилися від крему. Витончено оформлений, такий торт справить враження на ваших гостей. Торт завжди виглядає нарядно і святково!
- Мед - 50 грам
- Цукор - 160 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 420 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сода - 1 чайних ложок
- Цукрова пудра - 150 грам
- Вершки від 33% - 500 грам
- Джем - 100 грам
Змішайте вершкове масло, цукор і мед. Поставте грітися, щоб все розчинилося і перетворилося в однорідну масу.
Потім додайте соду і постійно заважайте, так як маса почне пінитися і дуже збільшиться в об'ємі. Тому каструля для приготування на цьому етапі повинна бути велика.
Продовжуйте гріти до тих пір, поки маса не стане карамельного кольору. Потім зніміть з плити і остудіть.
У остигнула масу умішайте яйця і борошно.
Готове тісто приберіть в холодильник на пару годин.
Потім розділіть тісто на 3 частини. Розкочуйте по черзі і вирізуйте потрібну форму.
Наколи тісто виделкою і випікайте при 180С хвилин 5-7. Коржі готуються дуже швидко.
Готові коржі остудіть.
Готові коржі остудіть.
Для крему збийте вершки і цукрову пудру.
Між коржами відсадити акуратно крем за допомогою круглої насадки. У проміжках додайте трохи конфітюру. По верхньому Коржу - тільки крем. Потім приберіть торт в холодильник, щоб він просочився. Найкраще його тримати в закритій тарі, щоб він не висихав.
Готовий торт прикрасьте на свій смак.
Приємного чаювання!