Медовий торт класичний
(покроковий рецепт з фото)
Цей тортик - улюблені ласощі, знайоме всім з дитинства. Ніхто не встоїть перед домашнім Медовик. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати медовий торт класичний, залишайтеся зі мною.
Для того щоб приготувати відмінний медовий торт за класичним рецептом, необхідно дотримуватися всі тонкощі рецепта. У підсумку ви отримаєте дивовижний торт, який люблять і дорослі, та діти. Медовий торт ідеально підійде до чаю і кави. Він безсумнівно стане найкращим вибором для святкового столу і стане об'єктом численних компліментів з боку гостей. Обов'язково спробуйте приготувати медовий торт вдома, і ви безсумнівно залишитеся задоволені! Смачного!
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2 склянки(1 для тіста, 1 для крему)
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Мед - 1/2 склянки (або 150 г)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем - 500 грам (приблизно 20% жирності; для крему)
1
Для того щоб приготувати медовий торт в домашніх умовах, необхідно розділити роботу на кілька етапів. Першим етапом буде приготування тіста. Для початку збиваємо в окремій ємності яйця з цукром, потім поступово додаємо вершкове масло і знову збиваємо. Додаємо в тісто мед і соду, гарненько перемішуємо міксером. Тепер ставимо тісто на водяну баню і тримаємо до тих пір, поки тісто не стане золотистим (5-7 хвилин). Додаємо просіяне борошно і ретельно перемішуємо. Знімаємо каструлю з вогню і даємо її вмісту охолонути, після чого поділяємо на невеликі колобки і залишаємо на 15-30 хвилин в холоді.
2
Далі настає етап випічки коржів. Тісто розгортаємо в формі кола, формуємо кілька коржів. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо коржі протягом 3-5 хвилин.
3
Тепер приготуємо крем для медового торта. Сметану і цукор збиваємо міксером до консистенції густого крему. Готові коржі змащуємо кремом і накриваємо зверху коржем. Повторюємо дії кілька разів. Верхній шар можна прикрасити крихтою з коржів. Прибираємо торт на годину в холодильник, щоб він просочився.