Білковий крем для прикраси торта
(покроковий рецепт з фото)
Приготування домашнього десерту - завжди свято. Кожна господиня намагається зробити десерт не тільки смачним, але ще і красивим. Пропонуємо рецепт, як приготувати білковий крем для прикраси торта.
Незважаючи на велику різноманітність елементів, що декорують одним з основних способів прикраси тортів, тістечок, кошиків є білковий крем. За допомогою харчових барвників йому надають бажаний колір, а за допомогою спецій - необхідний смак. Білковий крем відмінно підійде для прикраси будь-яких десертів, він простий в приготуванні, смачний і добре тримає форму.
- Білки - 3 штуки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Вода - 1/4 склянки
- Лимонна кислота - 3 краплі
1. У сотейник насипаємо цукор і заливаємо його чистою водою, відправляємо ємність на слабкий вогонь. Регулярно перемішуємо сироп і варимо до тягучого стану, що перевіряємо ложкою.
2. Коли побачимо, що цукровий сироп ось-ось буде готовий, приступаємо до приготування білків. Для цього їх заздалегідь охолоджуємо, потім дістаємо і відправляємо в суху миску, міксером збиваємо білки до утворення стійких піків.
3. Збиті вершки поміщаємо в посудину з холодною водою, тонким струменем вливаємо цукровий сироп і весь час помішувати. Після того як введений весь сироп, збиваємо, щоб не загубилася густа консистенція. Готовий крем трохи охолоджуємо і використовуємо для прикраси торта.