Бананово-амарантовий пиріг з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати бананово-амарантовий пиріг з родзинками - ароматний і дуже корисний. Ви можете додати трохи цедри лимона або апельсина для більш насиченого аромату.
Випічка з амарантового борошна вважається однією з найбільш корисних, тому якщо вам захотілося порадувати себе чимось солодким, приготуйте бананово-амарантовий пиріг з родзинками. Ви можете використовувати безпосередньо амарантового борошно або самостійно подрібнити зерна амаранту - вибір за вами. Також раджу вам додати в тісто трохи кориці або цитрусової цедри для більш насиченого аромату. Обов'язково беріть жирну сметану - вона зробить тісто трохи густіше.
- Пшеничне борошно - 195 грам
- Зерна амаранту - 65 грам (подрібнені)
- Крем - 100 грам(20% жирності)
- Цукор - 100 грам
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Банан - 1 Склянка (подрібнений)
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
Яйця з сіллю збийте до пишної піни, після чого поступово додайте цукор і збийте до стійкої маси. Не припиняючи збивання, додайте сметану і ще трохи збийте.
Просіяне борошно змішайте з амарантового борошном і содою. Добре перемішайте і додайте до яєчної суміші. Перемішайте до однорідності і додайте подрібнені в блендері стиглі банани.
Викладіть в тісто добре промиті родзинки і знову перемішайте. Викладіть тісто в прямокутну форму, покриту пергаментом, і розрівняйте.
Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 1 час. Повністю остудіть пиріг. Смачного!