Амарантово-вівсяний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Амарантового-вівсяний хліб - справжнє джерело корисних речовин! Такий хліб має апетитним горіховим запахом і незвичайним солодкуватим смаком. Приготуйте його на заквасці - вам точно сподобається!
Існує величезна безліч рецептів хліба, але я настійно рекомендую вам дізнатися, як приготувати амарантового-вівсяний хліб на заквасці. Такий хліб не тільки є неймовірно корисним, але і має відмітний горіховий аромат, який навряд чи він залишить когось байдужим. Хліб, приготований за цим рецептом, можна використовувати в якості основи для бутербродів і закусок або подавати до перших страв, з ним все стане тільки смачніше!
- Пшеничне борошно - 465 грам(1 сорт)
- Гаряча вода - 300 мілілітрів
- Тепла вода - 50 мілілітрів
- Вівсяні пластівці - 90 грам
- Амарантового борошно - 100 грам
- Дріжджі (опара) - 310 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Приготуйте опару. Закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно і знову перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
Розведіть закваску водою. У миску тістоміса викладіть амарантового борошно, вівсяні пластівці, сіль і добре перемішайте. Залийте борошняну суміш розведеною закваскою і перемішайте.
Просіяне борошно змішайте з цукром і залийте дуже гарячою водою. Добре перемішайте і відставте суміш, щоб вона повністю охолола. Додайте до решти маси. Вимішуйте тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості.
Викладіть тісто в миску, попередньо змащену олією. Змастіть руки маслом і округлятимете тісто. Переверніть його, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3 годину.
Через кожну годину розтягніть тісто, взявши його за край, максимально витягнувши і склавши до протилежної сторони миски. Знову округлятимете тісто, переверните, накрийте плівкою і залиште ще на годину.
Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і надайте йому форму кулі. Викладіть тісто швом вниз в посуд для випічки. Накрийте посуд кришкою і залиште при кімнатній температурі на 1, 5 годину.
Поставте форму з хлібом в холодну духовку і випікайте при температурі 200 градусів 75 хвилин, не відкриваючи кришку форми. Повністю остудіть хліб на решітці. Смачного!