Вівсяний хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Вівсяний хліб - це не тільки дуже корисно, але і шалений смачно, а хлібопічка допоможе вам приготувати його швидко і зі свідомо успішним результатом!
Цей хлібець ідеально підійде для ситного і корисного сніданку: він трохи солодкий, м'який і ніжний, для бутербродів і тостів - то, що треба. Мені він подобається і з супами, особливо влітку, з окрошечка. Спробуйте і ви втілити цей простий рецепт вівсяного хліба в хлібопічці - впевнена, що не пошкодуєте!
Масло дістаємо з холодильника Зарен, щоб трохи підтануло.
Борошно - і пшеничну, і вівсяну - просіюємо в чашу хлібопічки, висипаємо дріжджі, сіль і перемішуємо.
Виливаємо туди ж йогурт або кефір, воду, викладаємо мед і розм'якшене вершкове масло.
Включаємо хлібопічку на заміс тесту. Після того, кака прозвучить звуковий сигнал про його закінчення - даємо тесту відпочити півгодини.
Змащуємо поверхню буханки водою або жовтком і посипаємо вівсяними пластівцями.
Вибираємо колір і товщину скоринки, включаємо «Основний» режим і тиняємося по дому, вдихаючи карколомний хлібний аромат і ковтаючи слину.
Готову буханець викладаємо на решітку і накриваємо рушником.
Через 20 хвилин хліб можна їсти, але, чесно кажучи, у мене за цей час півбуханця вже «отщіпано». Так що будьте пильні!
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Борошно вівсяне - 100 грам (якщо у вашому магазині немає вівсяної муки - завантажте кілька ложок вівсяних пластівців в кавомолку і гарненько подрібніть.)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мед - 2 Ст. Ложки (можна замінити цукром)
- Йогурт або кефір - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вода - 200 мілілітрів
- Пластівці вівсяні - 2 Ст. Ложки
Масло дістаємо з холодильника Зарен, щоб трохи підтануло.
Борошно - і пшеничну, і вівсяну - просіюємо в чашу хлібопічки, висипаємо дріжджі, сіль і перемішуємо.
Виливаємо туди ж йогурт або кефір, воду, викладаємо мед і розм'якшене вершкове масло.
Включаємо хлібопічку на заміс тесту. Після того, кака прозвучить звуковий сигнал про його закінчення - даємо тесту відпочити півгодини.
Змащуємо поверхню буханки водою або жовтком і посипаємо вівсяними пластівцями.
Вибираємо колір і товщину скоринки, включаємо «Основний» режим і тиняємося по дому, вдихаючи карколомний хлібний аромат і ковтаючи слину.
Готову буханець викладаємо на решітку і накриваємо рушником.
Через 20 хвилин хліб можна їсти, але, чесно кажучи, у мене за цей час півбуханця вже «отщіпано». Так що будьте пильні!