Вівсяний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Є в цьому хлібі щось чарівне! Його відмінно подавати з варенням або медом, з вершковим сиром і лососем. Їжте його відразу після запікання. Розповім, як приготувати вівсяний хліб.
Обладнаний домашній хліб. Скоринка хрустка, м'якуш ніжний і вологий. Що тут розповідати? потрібно пробувати!
- Вівсянка - 170 грам
- Борошно - 290 грам
- Сода - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Бавовна (кефір) - 350 мілілітрів
- Яйця - 1 штука
1. Викладіть вівсянку в кухонну машину і подрібніть. Змішайте вівсянку з борошном, содою, сіллю і цукром. В іншій ємності змішайте сколотини (кефір) з яйцем. З'єднайте рідкі інгредієнти з сухими.
2. Перемішайте, найкраще дерев'яною ложкою.
3. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і обомніте кілька разів, сформуйте з нього круглий хліб.
4. Викладіть хліб в чавунну сковороду і зробіть хрестоподібний надріз.
5. Запікайте хліб в розігрітому до 230 градусів духовці 15 хвилин, потім зменшите температуру до 200 градусів і випікайте ще 25 хвилин.
6. Готовий хліб вийміть з духовки і остудіть. Смачного!