Рецепт Хліб ірландський вівсяний фото

Хліб ірландський вівсяний
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Тісто
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок
Випічка, Хліб

Хочете приготувати швидкий, смачний і корисний хліб на основі борошна грубого помелу і вівсяних пластівців? тоді рецепт, як приготувати ірландський вівсяний хліб, ідеально підійде вам. Рекомендую!

Особливістю такої випічки є те, що готується вона без дріжджів. Завдяки цьому час для приготування хліба значно зменшується. Такий хліб надзвичайно корисний і смачний. Він стане відмінною заміною покупного аналога. Рецепт його приготування досить простий, а випічка порадує вас і ваших близьких.


  • Борошно - 350 грам (грубого помелу)
  • Вівсяні пластівці - 125 грам
  • Сода - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Кефір - 300 мілілітрів
1
У миску додаємо борошно, сіль, соду і цукор, все ретельно перемішуємо.
2
Всипаємо вівсяні пластівці і перемішуємо.
3
У центрі робимо поглиблення.
4
Вливаємо частина кефіру тонкою цівкою.
5
Починаємо вимішувати тісто, при необхідності додаємо решту кефір.
6
На поверхню столу насипаємо борошно.
7
Вимішуємо тісто, намагаємося не забивати його борошном, нам потрібна нерівна поверхня.
8
Формуємо хліб круглої форми, трохи притискаємо його руками так, щоб він був трохи придавлений.
9
Зверху робимо хрестоподібний надріз.
10
Для простоти приготування в мультиварці виставляємо режим «Жарка» і час - 45 хвилин, після чого відкриваємо кришку, перевертаємо хліб і випікаємо його ще 20 хвилин (можна випікати і в духовці при температурі 200 градусів близько 35 хвилин).
11
Готовий хліб виймаємо з форми і залишаємо остигати хвилин на 5-10.
12
Їсти хліб можна з усіма стравами, особливо смачною така випічка буде з маслом і джемом.

Схожі рецепти