Ірландський хліб «Fadzh»
(покроковий рецепт з фото)
Фадж прийшов до нас з Ірландії. Підійде для ситного сніданку та вечері. Для любителів картоплі. Як приготувати ірландський хліб "фадж", розповідаю прямо зараз.
Ірландія - самобутня північна країна з суворим кліматом. У ірландського народу багато цікавих традицій, до них відносяться і національні традиції хлібопечення. Ці картопляні коржі чудово прижилися в кліматі моєї сім'ї Чоловік частенько бере такі коржі на перекус, а син уплітає вранці за чашкою чаю. Спробуйте і ви приготувати ірландський хліб "фадж" для своїх домочадців.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Картопля - 6 штук (варений)
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Відваріть картоплю, розімніть його в пюре, додайте сіль, перець, вершкове масло. Додайте яйце і борошно, замісіть тісто.
Розділіть тісто на однакові колобки і розкачайте їх в коржики.
Викладайте коржі на пергамент.
Випікайте до рум'яних плям в розігрітій до 200 градусів духовці.
Готовий хліб змастіть шматочком вершкового масла.