Fadzh
(покроковий рецепт з фото)
Fadzh - смачний десерт до чаю або кави! І в подарунок - ідеально! До речі, готувати його легко і приємно. Фадж - назва молочного ірису. Спробуйте приготувати фадж для своїх діток.
Цей десерт чимось нагадує знайомий нам з дитинства Щербет. Тобто це, звичайно ж, НЕ Брауні та шоколадні тістечка (муки то тут немає). В той же час, кубики виходять розсипчастими і досить солодкими - є їх краще з молоком і маленькими шматочками. Відмінно додати в нього великі смажені горіхи: funduk, fistashki, арахіс. А найприємніше, що готується цілком просто.
- Вершкове масло - 100 грам
- Вершки - 300 грам
- Цукор - 450 грам
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
1. Застеліть деко для випікання пергаментоной папером.
2. В сотейнике нагрейте сахар, вершки і масло. Доведіть до однорідності, помішуючи.
3. Доведіть суміш до кипіння і варіть її, часто помішуючи, до карамельного стану, 10 хвилин.
4. Перевірте карамель в холодній воді, вона повинна схопитися і мати пружний вигляд.
5. Коли суміш досягне 115 градусів, зніміть її з вогню і дайте охолонути протягом 5 хвилин.
6. Додайте в суміш ванільний екстракт. Помістіть молочну пасту в деко і вирівняйте.
7. Залиште охолонути протягом години, потім наріжте на порційні шматочки і подавайте до столу. Приємного чаювання!