Ірландський картопляний хліб «Fadzh»
(покроковий рецепт з фото)
Картопляний хліб неймовірно популярний в Північній Ірландії, його можна купити готовим в кожній пекарні. Сьогодні я розповім, як приготувати ірландський картопляний хліб «Фадж» в домашніх умовах.
Раджу збільшити кількість інгредієнтів в 2-3 рази, тому що такий хліб «зникне» дуже швидко. Фадж можна подати до будь-якого прийому їжі: з солодким чаєм, варенням, хрустким беконом, яйцем-пашот, смаженими грибами, копченим лососем, вершковим маслом і сіллю, salatami, гірчицею і хріном, сиром. У тісто можна додати нарізану зелену цибулю і насіння кмину, а пшеничне борошно замінити вівсяної.
- Картопля - 250 грам
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1
Підготуйте всі інгредієнти.
2
Картопля почистіть, промийте та відваріть в киплячій воді. Воду злийте, а каструлю з картоплею потримайте 30 секунд на слабкому вогні, щоб випарувати залишки рідини.
3
Розімніть варену картоплю до однорідної маси, додайте сіль і масло.
4
У картопляне пюре додайте просіяне борошно, якщо потрібно, трохи молока. Замісити однорідне, гладке тісто і на робочій поверхні, присипаної борошном, розкачайте тісто в круглий пласт товщиною в 1 см. Розріжте коло на 4 частини.
5
На сухій сковороді обсмажте хліб до золотистої скоринки з обох сторін. По бажанню, можна його обсмажити і з додаванням невеликої кількості масла.
6
Подайте готовий гарячий ірландський картопляний хліб «Фадж» до столу, смачного!