Ірландський хліб на соді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам хочеться спробувати щось нове, пропоную вам дізнатися, як приготувати ірландський хліб на соді - в міру вологий всередині і хрусткий зовні. Такий хліб краще подавати в день приготування.
Для більш яскравого смаку хліба відразу після випічки накрийте його рушником, щоб усередині він став ще м'якше. Головним індикатором готовності даного хліба є його колір в місці надрізу - він повинен бути насиченого коричневого кольору. Після випічки на хлібі утворюється дуже хрустка скоринка - саме такий хліб найкраще підходить до тостів або бутербродів. Раджу вам піч трохи хліба, так як він найбільш смачний безпосередньо в день випічки.
- Цільнозерновий пшеничне борошно - 250 грам
- Пшеничні пластівці - 125 грам
- Пшеничне борошно в / с - 125 грам
- Сухе молоко - 21 грам
- Цукор - 4 грами
- Сіль - 8 грам
- Сода - 5 грам
- Розпушувач - 4 грами
- Маслянка або замінник сколотин - 450 грам
- Молоко до 1% жирності - 450 мілілітрів
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
1. Нежирне молоко змішайте з лимонним соком і перемішайте. Дайте настоятися 10 хвилин. У глибоку миску просійте пшеничне борошно вищого сорту і цельнозерновую пшеничне борошно.
2. Додайте подрібнені до стану крихти пшеничні пластівці, цукор, сіль, соду, розпушувач. Перемішайте. У тесті зробіть глибоку виїмку і залийте молоко.
3. Замісити тісто лопаткою і вкладіть його на присипану борошном поверхню. Акуратно додайте тесту округлу форму і перекладіть на пергаментний папір. Зробіть хрестоподібний надріз на хлібі, прорізаючи його на ¾ висоти.
4. Духовку розігрійте до температури 220 градусів і випікайте хліб 15 хвилин, після чого зменшіть температуру до 200 градусів і випікайте ще 15 хвилин. Повністю остудіть хліб на решітці. Смачного!