Ірландський хліб з кмином
(покроковий рецепт з фото)
Якщо зі звичайним дріжджовим хлібом вам доведеться добряче попрацювати і витратити багато часу, то такий приготувати простіше простого. Записуйте рецепт, як приготувати ірландський хліб з кмином.
З таким хлібом вам не потрібен час на його заміс або расстойку, відразу після того, як з'єднали все інгредієнти, запікайте хліб в духовці. Не переборщити з борошном, інакше випічка вийде дубова, не буде ніякої легкості. На відміну від покупного, насіння кмину кладуть в тісто, а не прикрашають їм випічку.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Кмин - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 60 грам
- Бавовна - 1, 5 склянки (можна замінити 0, 5 склянки несолодкого йогурту, 2 склянки молока і 1 ложку оцту)
1. У миску викладіть борошно, цукор, сіль, соду, кмин, додайте вершкове масло і розімніть все руками в крихту.
2. У центрі зробіть поглиблення і вилийте сколотини (або її замінник), ложкою перемішайте все акуратно.
3. Викладіть тісто на стіл і сформуйте буханець хліба.
4. Перекладіть тісто на деко і зробіть неглибокі хрестоподібні надрізи.
5. Випікайте хліб в розігрітому до 220 градусів духовці 15 хвилин, потім зменшите температуру до 200 і готуйте ще 25 хвилин. Перед подачею остудіть хліб протягом 10 хвилин.