Рецепт Ірландський хліб з кмином фото

Ірландський хліб з кмином
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.

Якщо зі звичайним дріжджовим хлібом вам доведеться добряче попрацювати і витратити багато часу, то такий приготувати простіше простого. Записуйте рецепт, як приготувати ірландський хліб з кмином.

Опис приготування:

З таким хлібом вам не потрібен час на його заміс або расстойку, відразу після того, як з'єднали все інгредієнти, запікайте хліб в духовці. Не переборщити з борошном, інакше випічка вийде дубова, не буде ніякої легкості. На відміну від покупного, насіння кмину кладуть в тісто, а не прикрашають їм випічку.

  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Бавовна - 1, 5 склянки (можна замінити 0, 5 склянки несолодкого йогурту, 2 склянки молока і 1 ложку оцту)
ірландський хліб з кмином - фото крок 1
1. У миску викладіть борошно, цукор, сіль, соду, кмин, додайте вершкове масло і розімніть все руками в крихту.
ірландський хліб з кмином - фото крок 2
2. У центрі зробіть поглиблення і вилийте сколотини (або її замінник), ложкою перемішайте все акуратно.
ірландський хліб з кмином - фото крок 3
3. Викладіть тісто на стіл і сформуйте буханець хліба.
ірландський хліб з кмином - фото крок 4
4. Перекладіть тісто на деко і зробіть неглибокі хрестоподібні надрізи.
ірландський хліб з кмином - фото крок 5
5. Випікайте хліб в розігрітому до 220 градусів духовці 15 хвилин, потім зменшите температуру до 200 і готуйте ще 25 хвилин. Перед подачею остудіть хліб протягом 10 хвилин.

Схожі рецепти